Türkiye gündemini sarsan Peak Games'in reklamına 10 milyonluk ceza!

TAKİP ET

Oyun şirketi Peak Games, 2019 yılında yayınlanan ve Türkiye gündemini sarsan reklamının çalıntı çıkmasıyla ilgili açtığı davayı kazandı. Mahkeme, reklam ajansının Peak Games'e 10,5 milyon TL ödenmesine hükmetti.

Türkiye'den çıkan ilk unicorn şirket olan Peak Games, 2019 yılında tüm televizyon kanallarında eş zamanlı olarak yayınladığı reklamla Türkiye gündemini sarsmıştı.  Ancak reklamının çalıntı olduğu ortaya çıkmıştı. Şirket bu skandal sonrası reklam için anlaştığı firmaya dava açmıştı.

Medina Turgul DDB imzalı reklam filminin çalıntı olduğu iddiasıyla açılan dava üç yılın ardından sonuçlandı. 19. İstanbul Asliye Ticaret Mahkemesi, Ajansın Peak için hazırladığı reklamın çalıntı olduğuna hükmederek 100 bin TL’si manevi olmak üzere 10,5 milyon TL ödenmesine hükmetti.

Kararın ardından 2020 yılında Zynga’ya satılan Peak Games’in Twitter hesabından bugün yeni bir paylaşım yapıldı. Açıklama şöyle: 

“Söz verdiğimiz gibi sonucu buradan paylaşıyoruz. Üç yıl önce büyük bir heyecanla yayınladığımız ancak daha sonra çalıntı olduğunu öğrendiğimiz reklam filmiyle ilgili açtığımız dava bugün neticelendi. Mahkeme, reklam filminin özgün olmadığını onayladı, ajansa açtığımız davayı kazandık. Karar, haklılığımızın tescillenmesinin yanı sıra yaratıcı işlerde özgünlüğün önemini de vurguladığı için çok mutluyuz”
 

peak games reklam hack dava tazminat