Türkiye'deki Atıl Arazilere Virüs Sonrası Çözüm Önerisi

TAKİP ET

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Nihat Çelik, atıl durumdaki hazine arazilerine koronavirüs sonrası yem bitkileri ekilerek hayvancılık için ihtiyaç duyulan yemin bir miktarının karşılanabileceğini belirtti.

TÜDKİYEB  Genel Başkanı Nihat  Çelik yaptığı yazılı açıklamada, tüm dünyada olduğu gibi yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle Türkiye'de de birçok sektörün zor günler geçirdiğini ifade etti.
 
Çelik çiftçilerin gece gündüz üretimi sürdürdüklerini,tarım çalışanlarınında sağlıkçılar kadar bu zor günlerde önemli olduklarının altını çizdi.
Salgın nedeniyle ülkelerin gıda ihracatında kısıtlamalara gittiğini bu durumun tarımda girdi maliyetlerinde yükselişe sebep olduğunu belirtti. 
Küçükbaş hayvan etinin en çok tüketildiği lokanta ve restoranların kapanması nedeniyle talep düşüşüne bağlı olarak üreticinin elindeki ürünlerin fiyatlarında düşüş gerçekleştiğini belirten Çelik,bu durumun talebin artması ve kısıtlamanın ortadan kalkmasıyla üreticiyi yeniden memnun edeceğini belirtti.
 
Atıl hazine arazileri yem bitkileri için değerlendirilmeli. 
 Türkiye'nin tarımda kendi kendine yeten bir ülke olmasının  avantaj olduğunu belirten Çelik, hayvancılık için ihtiyaç duyulan kaba yemin sağlanması adına atıl durumdaki hazine arazilerine yem bitkisi ekilmesinin yem maliyetlerinin düşürülmesi açısından da etkili olacağını belirtti.
 

hayvancılık hayvancılık nedir hayvancılık genel müdürlüğü hayvancılık ne demek hayvancılık ile ilgili meslekler