Türkiye'de yaşayan Araplar, Türklere ramazan paketi dağıtıp sosyal medyada paylaştı

TAKİP ET

Türkiye'de yaşayan Araplar, İstanbul Başakşehir'de Türklere iftar için Ramazan paketi dağıttı. Arabistan uyruklu kişiler o anları sosyal medyada paylaştı.

İstanbul'da Arapların yoğun olarak yaşadığı ve Arapça tabelaların sıkça kullanıldığı Başakşehir ilçesinde kaydedilen görüntüler dikkat çekti.

Konut projeleriyle bilinen ve Başakşehir'in en merkezi noktası olan Kayaşehir'de yaşayan Araplar, Türk vatandaşlarına iftar için Ramazan paketi dağıttı.

Görüntülere göre karton çantada verilen paketlerin içerisinde su, hurma, bardak ve misvak yer alıyor.

Arapların Raman paketinin sokaktaki belediye işçilerine, fuar alanında çalışanlara, kuryelere ve sivil vatandaşlara verdiği görüldü.

Kendisini "Suudi Gezgin" olarak tanıtan Arabistan uyruklu, Türk vatandaşlarına Ramazan paketi dağıttığı anları sosyal medya hesabından yayınladı.

İşte o görüntüler:

@al_rahalalsaudiabuomar

???????????????????????????????????????? رمضان مبارك شهر الخير و البركه يجمعنا قمنا بتصوير بعض القطات عند توزيع ????️ إفطار صائم خلال 1️⃣ اليوم الاول و 2️⃣ الثاني على أطياف متنوعه من الناس و في أماكن مختلفه. منطقة كاياشهير اسطنبول. دام عزك يا أغلى وطن كلها من خيراتك ياوطن ️????

♬ الصوت الأصلي - user5112358248599alrahaalsaud

TÜRKÇE TABELA BULMAK İMKANSIZ HALE GELMİŞTİ

Arapların yoğun yaşadığı bölgelerin başında gelen Başakşehir'de Türkçe bulmak neredeyse imkansız hale gelmişti. Dükkanların afiş ve tabelalarında Arapça'nın ağırlıklı olduğu görülmüştü.

İstanbul Başakşehir'de tabelalar Arapça oldu, Türkçe neredeyse kalmadı!

Arap Başakşehir Ramazan paketi