Türkiye'de en çok satılan arabalar belli oldu! En çok satılan araba markaları neler? En ucuz sıfır araba hangisi?

TAKİP ET

Yüksek enflasyon ve ekonomik sorunlarla geçim kaygısı yaşanan Türkiye'de araba fiyatlarındaki artış da dikkat çekiyor. Araba sahibi olmak isteyenler ucuz araç bulabilme çabası verirken Türkiye'de en çok satılan otomobiller belli oldu. 

Sıfır model araç sahibi olmak isteyenler fahiş fiyatlarla mücadele etmeye devam ederken Türkiye’de ağustos ayı boyunca en çok satılan otomobiller açıklandı. Otomotiv Distribütörleri Derneği raporunda “En çok satılan araç hangisi, Türkiye’de en ucuza alınabilecek sıfır otomobil nedir?” sorularında yanıt bulunabilir. İşte detaylar…

TÜRKİYE’DE EN ÇOK SATILAN ARAÇ HANGİSİ?
ODD’ye göre, Ağustos 2020'deki otomobil satışları yüzde 0,9 artarak 44 bin 756 olurken hafif ticari araç satışları yüzde 20,2 azalarak 13 bin 698 şeklinde oldu. Türkiye’de bu yıl ağustos ayında binek ve hafif ticari araçlarda Fiat, 10 bin 366 adetle ilk sırayı aldı. Fiat'ı, 8 bin 678 satışla Renault ve 4 bin 420 satışla da Dacia takip etti. Hyundai ise 4 bin 405 satış yaparken Volkswagen 4 bin 206 satışla beşinci sırada kendisine yer buldu. 

Ağustos ayı boyunca en çok satılan otomobil ise 8 bin 191 adet ile Renault tarafından yapıldı. İkinci sırada 5 bin 936 ile Fiat, sonrasında ise 4 bin 206 ile de Hyundai yer aldı. 

Ağustos 2021 tarihinde en çok satılan araçlar listesinde 41 marka bulunurken Bentley ve Smart hariç tüm markalarda satış gerçekleşti. Ayrıca 1 Ferrari, 1 Lamborghini, 3 Aston Martin, 7 Jaguar ve 12 Maserati satışı yapıldı. 

TÜRKİYE’DE EN UCUZA ALINABİLECEK SIFIR OTOMOBİL NEDİR?
En uygun fiyatlı otomobillerin başında ağustos ayı boyunca en çok satılan otomobil markası Renault geliyor. Renault Clio Joy 1.0 sce motorlu araç 169 bin TL ile satışa çıkarılırken Seat’ın IBIZA model aracı 177 bin TL’ye, Kia’nın RIO modeli ise 175.900 TL’de listeleniyor.

araba otomobil en çok satılan araba araba marka en ucuz sıfır araba en çok hangi araba satılıyor