Türkiye'de askerlik yapan Suriyelinin kışladan paylaştığı videolar dikkat çekti

TAKİP ET

Türk vatandaşlığı aldığını söyleyen Suriyeli bir şahsın Türk Hava Kuvvetleri'nde askerlik yaptığı görüldü. Kışla içerisinden paylaştığı videolar ise TikTok'ta yüz binlerce kişi tarafından izlendi. Sosyal medyada gündeme oturan olayın ardından şahıs videoları sildi.

Türkiye'de kaçak girişler ve sığınmacı konusu tartışılırken TikTok'ta "Vahap_taskiye" adıyla paylaşım yapan Suriyeli şahsın paylaşımları dikkat çekti.

Halep'ten Türkiye'ye gelen ve Türk vatandaşlığı alan Suriyeli şahsın Hava Kuvvetleri'nde askerlik yaptığı görüldü.

Kışla içerisinden üniformayla paylaşımlar yapan Suriyelinin paylaşımlarını yüz binlerce kişi izledi. Şahsın 4-5 aydır kışla içerisinden videoları TikTok'ta paylaşıyor.

Abdullah Taskiye isimli Suriyelinin paylaştığı bir videoda, üzerinde askeri üniforma varken araba sürdüğü ve Arapça şarkılar çaldığı görülüyor.

PAYLAŞTIĞI VİDEOLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN
VİDEOLARI SİLDİ, KULLANICI ADINI DEĞİŞTİRDİ
Türk Hava Kuvvetleri'nde askerlik yapan ve kışla içerisinden videoları TikTok'ta paylaşan Suriye uyruklu şahısla ilgil yeni bir gelişme yaşandı.

Şahıs, TikTok hesabındaki tüm videoları sildi, kullanıcı adını değiştirdi.


22 YAŞINDAN KÜÇÜK VATANDAŞLIK ALANLAR ASKERLİK YAPABİLİYOR
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, geçtiğimiz yıl Hulusi Akar'ın yanıtlaması için soru önergesi vermiş ve “Ülkemize göç ile gelip yerleşik düzene geçen Suriyeli gençler askerlik çağı geldiğinde askerliklerini yapmaları için askere alınmakta mıdır?" diye sormuştu.

Akar, Gürer'e verdiği yanıtta Türk vatandaşlığına sonradan alınanların, askerlik erteleme ve muafiyet işlemlerinin 7179 Sayılı Asker alma Kanunu’nun 43’üncü maddesi gereğinde yapıldığını belirtmişti.

Gürer, söz konusu maddede “Türk vatandaşlığını sonradan kazananların askerliklerini, vatandaşlığı kazandığı tarihteki yaş ve öğrenim durumlarına göre o yıl askerlik çağına giren yükümlüler gibi yapar” ibaresinin yer aldığına dikkat çekmişti.

Fethi Gürer, "7179 Sayılı Asker alma Kanunu’nun 43’üncü maddesine göre, şayet ülkemizdeki Suriyeli, 22 yaşından sonra Türk vatandaşlığına geçerse yine askerlik yükümlülüğü bulunmuyor. O nedenle Türk vatandaşlığına geçmek isteyen Suriyeli 22 yaşından sonra Türk vatandaşlığına geçerse askerlik de yapmayacak” diye konuşmuştu.
 

suriyeli hava kuvvetleri askerlik askeriye türkiye türk vatandaşı