Türk Telekom'da neler oluyor: "AK Partili üyeler 12 ayda 18 maaş alıyor"

TAKİP ET

CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Türk Telekom yönetim kurulunun toplantı tutanaklarından AK Partili bazı isimlerin aylık maaşını yazdı. Yavuzyılmaz, "Türk Telekom Yönetim Kurulu'ndaki AKP'liler, yılda 12 maaş ve 6 ikramiye alıyor. Bunların aylık ortalaması 33 bin 849 liraya geliyor" ifadelerini kullandı. Ayrıca Yavuzyılmaz, bazı bürokratların aylık 200 bin TL maaş aldığını söyledi.

Türk Telekom Genel Kurul Toplantı Tutanaklarını inceleyen CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Cumhurbaşkanlığı'nda ve Bakanlıklarda görev yapan AK Partililerin maaşları ile ilgili açıklama yaptı. Yavuzyılmaz, "Türk Telekom Yönetim Kurulu’ndaki AKP’liler, yılda 12 maaş ve 6 ikramiye alıyor. Bunların aylık ortalaması 33 bin 849 liraya geliyor" dedi. Ayrıca Yavuzyılmaz, Türk Telekom yönetiminde yer alan bazı bürokratların aylık 200 bin lira maaş aldığını söyledi.

Twitter'dan paylaşım yapan Yavuzyılmaz, “Aynı anda 4-5 kurumdan maaş alan bu kişiler kim” diye sorarak bazı bürokratların aylık 200 bin lira maaş aldığını söyledi.

"YİĞİT BULUT'UN GELİRİ 200 BİN LİRAYI BULUYOR"
Paylaşımında “Türk Telekom Yönetim Kurulu'ndaki AKP'liler, yılda 12 maaş ve 6 ikramiye alıyor. Bunların aylık ortalaması 33 bin 849 liraya geliyor” diyen Yavuzyılmaz, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi ve Türk Telekom Yönetim Kurulu Üyesi olan Yiğit Bulut'un aylık gelirinin 200 bin lirayı bulduğunu iddia etti.

Yavuzyılmaz, Yiğit Bulut hakkında şöyle konuştu: "Cumhurbaşkanı başdanışmanı ve aynı zamanda Cumhurbaşkanı Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi ve yine Türk Telekom Yönetim Kurulu üyesi dolayısıyla onun da üç maaş aldığını net bir şekilde görüyoruz. Bunların dışında derneklerden, vakıflardan aldıkları maaşlar var bu maaşların toplamda 200 bini bulduğunu söyleyebiliriz."

Yavuzyılmaz, sosyal medya hesabından Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Fatih Sayan, Başkan Yardımcısı Eyüp Engin ve üyeler Can Yücel, Selim Dursun, Nureddin Nebati, Muammer Cüneyt Sezgin, Aclan Acar, Enver İskurt'un isimlerinin olduğu yönetim kurulu listesini yayınladı.

“BU MAAŞLARI 3 İLE ÇARPIN…”
Yavuzyılmaz şunları söyledi: “Toplantı tutanaklarında ‘2020'de maaşlarının, üzerine 6 maaş ikramiye ve 2020 TÜFE'si oranında da net maaş arttırılmıştır' deniyor. Bulmaca gibi incelediğimizde 2019'da 20 bin 357 lira, 2020 yılında 26 bin 797 lira ve 2021'de 33 bin 849 lira aylık maaş alıyorlar ve bu sadece bir kurumdan aldıkları maaş. Örnek verirsek Ömer Fatih Saylan, hem Türk Telekom'dan maaş alıyor hem de ulaştırma ve alt yapı bakan yardımcısı. PTT Yönetim kurulu üyesiydi yakın zamana kadar, bu verdiğim 33 bin 849 liralık maaşı en az üç ile çarpmak mümkün.”

Türk Telekom Yönetim Kurulu üyeleri şu şekilde:


Yavuzyılmaz'ın paylaşımı şöyle:

türk telekom ak parti yönetim maaş telekom