Türk futbolu bataklığa sürükleniyor: Ülke sıralamasında yine geriye düştük!

TAKİP ET

Türkiye'nin UEFA ülkeler puanındaki sıralamasındaki kötü gidişat devam ediyor. Avrupa'da maça çıkan 4 temsilcimizden sadece Fenerbahçe galip geldi. Ülke sıralamasında Çekya yine Türkiye'yi geçti.

Türk futbolundaki ekonomik ve yapısal sıkıntılar Avrupa başarısını da derinden etkiledi. Uzun yıllardır Avrupa'da başarılı bir performans sergileyemeyen Türk takımları, ülke sıramasında geriye düşmeye devam ediyor.

Avrupa kupalarındaki Play-Off turu ilk maçları geride kalırkan, 4 temsilcimizden yalnızca Fenerbahçe galip gelebildi. Fenerbahçe HJK Helsinki'yi İstanbul'da 1-0 yendi. Galatasaray, deplasmanda Randers ile 1-1 berabere kalırken Trabzonspor, Roma'ya Sivasspor ise Kopenhag'a sahalarında 2-1'lik skorlarla mağlup oldu.

ÜLKE SIRALAMASINDA 18. OLDUK!
Sözcü'nün haberine göre, UEFA Ülkeler Katsayısı sıralamasındaki yerimiz ise yine değişti; bu kez gerileme yaşandı. Türkiye'nin bu sezonki puanı 2.300'e yükselirken 5 senenin toplamı ise 22.700'e çıktı. Ancak Çek Cumhuriyeti, 1.700 puanla bizi 17'ncilikten 18'inciliğe itti. Türkiye, sezonu ilk 15 ülke içinde tamamlayamazsa 2023-24 sezonunda Avrupa kupalarına beş yerine dört takım gönderebilecek.

Avrupa'daki temsilcilerimizin yoluna devam etmesi için gerekli şartlar şöyle;
FENERBAHÇE, rövanşta 2 veya daha farklı mağlup olmazsa adını UEFA Ligi gruplarına yazdıracak. Aksi halde Konferans Ligi gruplarında devam edecek.

GALATASARAY, rövanşta kazanırsa UEFA Ligi gruplarına kalacak. Aksi halde Konferans Ligi gruplarında devam edecek.

TRABZONSPOR ve Sivasspor, rövanşta rakiplerini en az iki farkla mağlup edemezse Avrupa defterini kapatacak.
 

fenerbahçe galatasaray trabzonspor beşiktaş sivasspor