Türk Eğitim Sen, Nevşehir Üniversitesi ile ilgili raporunu açıkladı: "Memnuniyetsizlik, adaletsizlik, mobbing"

TAKİP ET

Nevşehir Üniversitesi'nde son günlerde yaşanan yönetim problemleriyle ilgili Türk Eğitim-Sen'den çarpıcı bir çıkış geldi. Türk Eğitim-Sen'in üniversite personeli ile yaptığı anketin sonuçlarına göre üniversitede adaletsizlik ve mobbing var. Geçtiğimiz hafta da Ülkü Ocakları'na yakınlığıyla bilinen bir akademisyenin görevine son verildiği ortaya çıktı.

Nevşehir Üniversitesi'nde sıcak gelişmeler yaşanıyor. Üniversite içinde bir süredir gelişen yönetim uygulamaları birçok akademisyenin tepkisini çekerken, iktidar ortağı MHP'ye yakın Türk Eğitim-Sen'den çarpıcı bir çıkış geldi. 

Türk Eğitim-Sen Nevşehir İl Başkanı Tayfur Urgenç, 3 Şubat-18 Mart 2022 tarihleri arasında üniversitede yaptıkları anketin sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. 343 üniversite personelinin katılımıyla gerçekleştirilen anketten çıkan sonuçlar dikkat çekti.

Türk Eğitim-Sen Bakanı Urgenç, anket sonuçlarına ciddi sorunların olduğunu ve kurumda personelin büyük bir çoğunluğunun yönetimden rahatsızlık duyduğunu söyledi.

343 ÜNİVERSİTE PERSONELİ KATILDI
Başkan Tayfur Urgenç, “Ankete toplam 343 üniversite personeli cevap vermiş, bunların 267’si akademik, 76’sı idari personelden oluşmaktadır. Akademik personelin; 36’sı araştırma görevlisi, 77’si öğretim görevlisi, 65’i Dr. öğretim üyesi, 57’si doçent ve 31’i de profesör kadrosunda görev yapmaktadır. İdari personelin ise; 57’si genel idari hizmetler geri kalan 20’si ise teknik, sağlık ve yardımcı hizmetler kadrosunda yer almaktadır.

MOBBİNG, ADALETSİZLİK, MEMNUNİYETSİZLİK HAD SAFHADA
Ankete verilen cevaplar sistematik olarak değerlendirildiğinde 4 ana başlığın ön plana çıktığı saptanmıştır. Bunlar; mobbing, adalet, destek ve memnuniyettir. “ dedi. Daha sonra anket oranlarını rakamlar vererek bir bir açıklayan Başkan, kurumda ciddi bir memnuniyetsizlik, adaletsizlik ve mobbing uygulandığını dile getirdi.

YÖK'E VE İLGİLİ KURUMLARA GİDECEK
Bu anketin sonuçlarının kurumda değerlendirilmesi gerektiğini ve bu sonuçları YÖK başta olmak üzere birçok yer ile paylaşacaklarından kimsenin şüphesi olmasın diyen TBaşkan, Türk Eğitim Sen’in her daim üniversite personelinin yanında olduğunu belirtti.

KATILIMCILARIN ÇOĞUNUN 7 YIL ÜZERİ HİZMETİ VAR
Cevaplayıcıların bir sendikaya üye olma durumları incelendiğinde 230 kişi ile ağırlıklı olarak TES üyesi oldukları görülmektedir. Bunu 113 kişi ile herhangi bir sendikaya üye olmayanlar ve diğer sendika üyeleri takip etmektedir. Ankete katılanların Nevü’de çalışma süreleri göz önüne alındığında toplam 235 kişinin 7 yıl ve üzeri hizmet süresine sahip olduğu görülmüştür. Bu noktadan hareketle katılımcıların kuruma uzun yıllar hizmet etmiş üniversite emekçilerinden oluştuğu söylenebilir.

ÜLKÜ OCAKLARINA YAKIN AKADEMİSYENİN İŞİNE SON VERİLDİ
Türk Eğitim-Sen'in anket sonuçları ve üniversite yönetimine tepkisi gündeme bomba gibi düşerken, geçtiğimiz haftalarda da Ülkü Ocakları'na yakınlığıyla bilinen bir akademisyenin görevine son verildiği ortaya çıktı.

Eğitim Fakültesi'nde görev yapan Dr. Öğretim Üyesi Barış Çiftçi'nin pandemi döneminde uzaktan eğitim sürecindeki eksik dakika ders işlediği öne sürülerek görevine son verildi. Çiftçi aynı zamanda Nevşehir Ülkü Ocakları yönetimindeydi.

nevşehir üniversitesi nevşehir türk eğitim sen barış çiftçi ülkü ocakları hacı bektaş veli üniversitesi