Türk Atlantik Konseyi'nden "Dijital Manipülasyon & Seçmen Tercihlerine Müdahale" konferansı

TAKİP ET

Türk Atlantik Konseyi'nden 'Dijital Manipülasyon & Seçmen Tercihlerine Müdahale' konferansı. Türk Atlantik Konseyi Başkanı Mustafa Veysel Güldoğan, 'Seçim süreçlerinde yaşanan dezenformasyonlar ve bunların sandığa etkisi üzerine çok önemli değerlendirmeler olacak" dedi.

Türk Atlantik Konseyi, “Dijital Manipülasyon & Seçmen Tercihlerine Müdahale” başlıklı konferansını duyurdu.

6 Nisan Perşembe günü saat 12.00’de Ankara Mövenpick Hotel’de gerçekleşecek konferansta; NATO STO RTG Başkanı Berke Çaplı, Londra City Üniversitesi'nden Dr. Elinor Carmi ve Bursa Teknik Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ali Burak Darıcılı son günlerde çok konuşulan seçim süreçlerinde sosyal medya dezenformasyonu üzerine konuşmalar yapacaklar. Konferansın Moderatörü ise Prof. Dr. Ahmet Kasım Han olacak.

Açılış konuşması Türk Atlantik Konseyi Başkanı Dr. Mustafa Veysel Güldoğan tarafından yapılacak olan konferans; NATO STO RTG Başkanı Berke Çamlı’nın, 2016 ABD Seçimleri ve Brexit Süreci Cambridge Analytica Örneği, Dr. Elinor Carmi’nin Medya Dezenformasyonu ve Seçimler İsrail Örneği, Doç. Dr. Ali Burak Darıcılı’nın Dijital Manipülasyona Karşı Alınabilecek Önlemler başlıklı konuşmalarıyla devam edecek.

Türk Atlantik Konseyi