Tunç Soyer'den Cumhurbaşkanı adayı açıklaması: Çok yakıştığına inanıyorum

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cumhurbaşkanı adaylığı hakkında konuştu. Soyer, "Başından beri de genel başkanımızın, cumhurbaşkanı olması gerektiğine inandım. Çok yakıştığına inanıyorum" dedi.

Muhalefetin Cumhurbaşkanı adaylığı konusu tartışılmaya devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, adaylık hakkında açıklama yaptı.

En başından beri CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olması gerektiğine inandığını söyleyen Soyer, "Çok yakıştığına inanıyorum. Cumhuriyetin ikinci yüzyılını demokrasiyle taçlandırmak için en uygun isim olduğunu düşünüyorum" dedi.

Cumhuriyet gazetesine konuşan Soyer'in açıklaması şu şekilde:

“Ben gelen tüm o atmosferin, yaşanan tüm sürecin sayın genel başkanımızı, Cumhurbaşkanlığı sürecine hazırlandığına inanıyorum. Başından beri de genel başkanımızın, cumhurbaşkanı olması gerektiğine inandım. Çok yakıştığına inanıyorum. Cumhuriyetin ikinci yüzyılını demokrasiyle taçlandırmak için en uygun isim olduğunu düşünüyorum.

Kendisini inanılmaz güzel bir paylaşım yapmıştı 30 Ağustos günü... Bir mülakatı olmuştu, orada okudum. Diyor ki; ‘30 Ağustos Zaferi’nden sonra Mustafa Kemal Ankara’ya büyük bir kahraman olarak döndü. Ve gençliğinden beri hayalini kurduğu cumhuriyet düşünün peşinden koşmaya başladı. Bunun için çalışmaya başladı. Cumhuriyet için de şöyle bir tarif yapıyor diyor, barışın tatlı güneşi...’ Ben de diyorum ki ‘Bizim genel başkanımız bu memleketi demokrasinin tatlı güneşiyle aydınlatacak...’ Ben çok yakışacağına inanıyorum, o yüzden sabırsızlıkla, heyecanla bekliyorum”

Tunç Soyer Cumhurbaşkanı Kılıçdaroğlu CHP adaylık