Tüketici Dernekleri: "Faturaları Devlet Ödesin"

TAKİP ET

Tüketici Dernekleri Federasyonu yazılı açıklama yaparak, elektrik, su vb. faturaların devlet tarafından ödenmesi çağrısında bulundu.

Federasyon yapılması gereken hakkında “Elektrik, su, doğalgaz ve haberleşme faturalarının korona virüs nedeniyle oluşan mücbir sebep sonlanana kadar devlet tarafından ödenmesi, devamında ise KDV’nin sıfırlanmasıdır” dedi.

FATURALAR ÖDENMELİ, KDV SIFIRLANMALI
Tüketici Dernekleri Federasyonu yazılı açıklama yaparak, elektrik, su vb. faturaların devlet tarafından ödenmesi gerektiğini açıkladı. Federasyon yapılması gereken hakkında “Elektrik, su, doğalgaz ve haberleşme faturalarının korona virüs nedeniyle oluşan mücbir sebep sonlanana kadar devlet tarafından ödenmesi, devamında ise KDV’nin sıfırlanmasıdır” dedi.

Açıklamada  ücretsiz izne çıkarılan işçilere aylık bin 177 lira verildiği hatırlatılarak, “Peki sigortasız çalışan işçiler ile, gündelik çalışan işçilerimizin durumu ne olacak, verilen rakamlar bir kişinin yaşaması için alması gereken temel gıdayı dahi almayacak durumdadır” denildi.

83 MİLYON TÜKETİCİNİN BEKLENTİSİ
Açıklamada vatandaşın fatura ödeyemeyecek durumda olduğu belirtilerek, şu ifadelere yer verildi: “EvdeKal’an vatandaşlarımız; sadaka niyetine verilen para ile gelmeye başlayan yüksek faturalarını mı, temel gıdaya mı, kiraya mı, yoksa faturalara mı ödeyecek. 83 Milyon tüketicinin beklentisi su faturalarının veya diğer faturaların ötelenmesi değildir. Faturaların devlet tarafından ödenmesi sürecinde dağıtım şirketlerini sürece dahil etmelidir. Sayaç okuma ücretine  kadar tüketiciden alan dağıtım şirketleri bu süreçte ellerini taşın altına koymalıdırlar. Faturaların bir bölü dördünü vergiler oluşturmaktadır, devlet ve dağıtım şirketleri, iletişim operatörleri birlikte koronavirüsü ile mücadele kapsamında ekonomik olarak zayıf düşen tüketicilerin fatura ödemelerini karşılamaları 83 milyon tüketici adına talebimizdir."

saray yemek sarayda yemek ırak heyeti