TÜİK, 'göç istatistiklerinin' yayınlanmasını erteledi!

TAKİP ET

Son dönemde sık sık gündem olan Türkiye'ye kaçak girişler tartışma konusuyken TÜİK, 16 Temmuz günü yayımlanması planlanan göç istatistiklerini de ertelediğini duyurdu.

Türkiye'ye Van, Ağrı ve Hakkari sınırlarından her gün binlerce Afganistan, Pakistan ve Bangladeş uyruklu kaçak bir şekilde girmeye devam ediyor. Son günlerde sık sık görüntülenen ve AYKIRI tarafından gündeme getirilen kaçak girişler tartışılırken TÜİK'ten dikkat çeken bir karar geldi.

TÜİK, bugün yaptığı açıklamada 2020 Uluslararası Göç İstatistikleri verilerinin yayımlanmasının belirsiz bir tarihe ertelendiğini açıkladı. TÜİK, gerekçe olarak idari kayıtlardan üretilmekte olan istatistiklere ilişkin çalışmaların henüz tamamlanamamış olmasını gösterdi.

TÜİK'ten yapılan açıklamada, "Ulusal Veri Yayınlama Takvimine göre 16 Temmuz 2021 tarihinde saat 10:00'da yayımlanması planlanan Uluslararası Göç İstatistikleri, 2020 haber bülteni, idari kayıtlardan üretilmekte olan istatistiklere ilişkin çalışmaların henüz tamamlanamamış olması sebebiyle ileri bir tarihe ertelenmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

TÜİK, 2020 yılı ölüm istatistiklerini de aynı gerekçe ile belirsiz bir tarihe ertelemişti.

BAKANLIK “ALGI YARATMAYA ÇALIŞMAYIN” DEMİŞTİ 
Doğu hudutlarından kaçak giriş yapanların görüntülerine her geçen gün yenisi eklenmeye devam ederken hiçbir önlem alınmamasına tepki gösterilmiş ve Bakanlık “Sınır güvenliği olmadığı şeklinde algı yaratmaya çalışılıyor” açıklaması yapmıştı.

Ağrı'dan yeni skandal görüntüler: Her gün yüzlerce kaçak geçiş!

Ağrı'da şok görüntüler, Onlarca Afgan kaçak yollardan Türkiye'ye giriyor

Van Özalp sınırından kaçak giriş: At üstünde yüzlerce erkek Türkiye'ye girdi!

Şok görüntüler: Yüzlerce kaçak göçmen, Van'dan Türkiye'ye girdi!

Van sınırında şok görüntüler: Türkiye'ye yüzlerce kaçak geçiş!

Taliban'dan kaçan Afganlar Türkiye'ye geliyor: Her gün en az bin kişi!

En çok Türk vatandaşlığı alanlar İranlılar ve Afganlar oldu!

tüik türkiye göç istatistik sınır kaçak göçmen mülteci