TÜİK Başkanı Sait Erdal Dinçer'den istifa sinyali: Bu koltukta şimdi ben oturuyorum, yarın başkası oturur

TAKİP ET

Son dönemin en çok tartışılan isimleri arasında yer alan TÜİK Başkanı Sait Erdal Dinçer'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Dinçer, istifa sinyali verdi.

Dünya gazetesi yazarı Alaattin Aktaş'a konuşan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Sait Erdal Dinçer, istifa sinyalleri verdi. Dinçer, "Bu koltukta şimdi ben oturuyorum, yarın başkası oturur" dedi.

Açıklanan verilerin güvenirliği nedeniyle tartışma konusu olan ve Kemal Kılıçdaroğlu'na TÜİK'in kapılarını kapatmasıyla gündeme gelen TÜİK Başkanı Sait Erdal Dinçer'in açıklamaları şöyle:

"Enflasyon hesabında ben 84 milyona karşı sorumluyum, bir yanlışa imza atarsam 84 milyonun hakkını yemiş olurum. Biliyorsunuz, milyonlarca çalışan bizim açıkladığımız enflasyona göre zam alıyor. Şimdi o insanların adeta geliriyle oynamak, hakkını yemek... Bunu yapmam, böyle bir sorumluluk altına girmem söz konusu olabilir mi?" 

"KOLTUKTA ŞİMDİ BEN OTURUYORUM, YARIN BAŞKASI OTURUR"
Dinçer, kurumun içinden hiç kimsenin enflasyonun yanlış açıklanmasına sessiz kalmayacağını aktararak "Bu koltukta şimdi ben oturuyorum, yarın başkası oturur; yani başkanın kim olduğunu boş verin. Siz sanıyor musunuz ki TÜİK’te enflasyon hesaplamasıyla ilgili birimde çalışan yüzlerce arkadaşım ortaya koydukları orandan çok farklı bir açıklama yapılmasını sineye çeker, hiç sesini çıkarmaz" diye konuştu.

tüik tüik başkanı sait erdal dinçer enflasyon istifa