TÜGVA Başkanı: "Belgeleri içeriden almış bu adam, sızdırmış, yedek yapmış ve ifşa ediyor"

TAKİP ET

TÜGVA Genel Başkanı Enes Eminoğlu, gazeteci Metin Cihan'ın yayınladığı torpil listesi, özel hat ve usulsüz tahsis belgeleri hakkında yaptığı açıklamada "Bir kere bu içerden belgeleri almış bu adam, sızdırmış, yedek yapmış ve ifşa ediyor" dedi. Metin Cihan'ın ifşa ettiği belgeler arasında doğru bilgiler olduğunu da kabul eden Eminoğlu, "Yıllar sonra ifşa eden zihniyet, bunların taktiği ve uygulaması" değerlendirmesini yaptı.

TÜGVA Genel Başkanı Enes Eminoğlu, Cüneyt Özdemir'in canlı yayınına katılarak sorularını yanıtladı. Eminoğlu, Metin Cihan tarafından sosyal medyada paylaşılan ‘kadrolaşma listeleri’ hakkında konuştu.

Eminoğlu, belgelerin sahte olduğunu öne sürerken, “Bu yeni kumpas operasyonunda hedef sadece TÜGVA değildir. Milli ve manevi değerlere hizmet eden tüm vakıf ve derneklerimiz hedeftedir” dedi. Eminoğlu, Metin Cihan'ın iddialarını yalanlarken “Belgeleri sızdırmış, kendine yedek yapmış ve ifşa ediyor. Yola buradan çıksak bile ne kadar sıkıntılı olduğunu görürüz” ifadelerini kullandı.

"HİÇBİR KONUDAN ÇEKİNMİYORUZ"
Eminoğlu, “Yıllar sonra ifşa eden zihniyet, bunların taktiği ve uygulaması. Biz her konuda her açıklamayı yaparız. Hiçbir konudan çekinmiyoruz. Türkiye bir hukuk devletidir. Hepsine biz varız diyoruz” dedi.

ESKİ TÜGVA YÖNETİCİSİ DE KABUL ETTİ
Eski TÜGVA yöneticisi Tamer Özsoy'da iddiaları kabul etti. Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Özsoy "Ne yazık ki hepsi doğru" dedi.

Özsoy'un açıklaması şu şekilde:
Geçmişte Tügva da yöneticilik yapmış biri olarak söylüyorum ne yazık ki hepsi doğru. Vatan millet Sakarya diyerek neler yapılıyor neler. Bu daha bir kısmı. Genel merkez de kurulan şirketten haberiniz var mı?

tügva torpil liste metin cihan