TÜBİTAK 195 personel alımı yapacak: KPPS şartı yok

TAKİP ET

Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre TÜBİTAK, çeşitli branşlarda KPSS şartı olmadan 195 personel alımı yapacak. Peki başvuru şartları ve tarihleri neler? İşte detaylar...

TÜBİTAK, Resmi Gazete'de personel alımı için ilan yayınladı. Buna göre TÜBİTAK, SAGE ve TÜSSİDE birimlerinde görevlendirilmek üzere araştırmacı, teknik ve destek personeli, AR-GE teknisyeni ve usta kadroları için 195 personel alımı yapacak.

 

TÜBİTAK SAGE 183 Personel Alımı Kontenjanları:

132 Araştırmacı,

3 Teknik ve Destek Personeli,

38 Ar-Ge Teknisyeni,

10 Usta,

TÜBİTAK TÜSSİDE 12 Personel Alımı Kontenjanları:

12 Araştırmacı,

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Öncelikle belirtmek gerekirse alımlar KPSS'siz yapılacak. KPSS'siz Personel alımları Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylar içerisinden yapılacak.

Bu yönde, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamaki Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak gibi şartlar aranacak.

BAŞVURULAR NEREDEN YAPILACAK?

Araştırmacı, teknik ve destek personeli, AR-GE teknisyeni ve usta kadrolarını kapsayan alım için başvurular TÜBİTAK İş Başvuru Sistemi'nden (https://kariyer.tubitak.gov.tr) yapılabilecek.

SON BAŞVURU TARİHİ BELLİ OLDU

3 Nisan itibariyle başlayan başvurular 24 Nisan 2023'te sona erecek.

İLAN METNİ İÇİN TIKLAYINIZ

TÜBİTAK personel alımı KPSS