Trump'ın desteklediği Dr. Mehmet Öz seçimi kaybetti

TAKİP ET

ABD'de yapılan Kongre ara seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti'den senatör adayı olan Dr. Mehmet Öz, seçimi kaybetti.

ABD'deki Kongre ara seçimlerinde Pennsylvania'da Cumhuriyetçi Parti'den senatör adayı olan Dr. Mehmet Çz seçimi kaybetti.

Mehmet Öz'ün Demokrat rakibi John Fetterman zaferini ilan etti. NBC News sayımda gelinen noktada Fetterman'ın zaferinin kesinleştiğini duyururken, Demokrat siyasetçi de Twitter hesabından şu paylaşımı yaptı:

"Resmileşti. Pennsylvania'dan bir sonraki senatör ben olacağım. Pennsylvania halkına güvendik ve sizler bizi yüz üstü bırakmadınız. Ben de sizi yüzüstü bırakmayacağım. Teşekkür ederim."

DOKTOR MEHMET ÖZ KİMDİR?

Mehmet Cengiz Öz, 11 Haziran 1960'da Ohio eyaletine bağlı Cleveland'da doğdu. Konya'dan ABD'ye göç eden bir ailenin çocuğuydu. Harvard ve Pennsylvania üniversitelerinde okudu; tıp doktoru oldu.

1996 yılında, New York Yankees menajerinin kardeşine yaptığı kalp nakliyle medyanın dikkatini çekti. Altı sezon sağlık uzmanı olarak Oprah Winfrey'nin programına çıktı. 2009'da başladığı Dr. Oz Show'la reyting rekorları kırdı.

TV yıldızına dönüşen, çok satan kitapların yazarı olan Dr. Öz, eski ABD Başkanı Donald Trump tarafından da Başkanlık Spor, Fitness ve Beslenme Konseyi üyeliğine atanmıştı. Öz, son olarak gözünü siyasete dikti.Cumhuriyetçi Parti'den Pennsylvania senatörlüğü için adaylığını açıkladı.

Donald Trump, 62 yaşındaki Türk asıllı doktoru "Zeki, sağlam ve sizi asla yarı yolda bırakmaz" ifadeleriyle tanımlıyor. Ancak Öz'ün çifte vatandaşlığı ve ABD ordusu yerine Türk ordusunda askerliğini yapması, Cumhuriyetçi parti içinde tartışma yarattı.

Mehmet Öz seçim ABD