TRT'nin yeni yönetimi: Bakanın oğlu, bakanın arkadaşı, SETA ve Saray!

TAKİP ET

Resmi Gazete'de yayımlanan kararname ile Türkiye Radyo-Televizyon Kurumuna (TRT) yeni atamalar yapıldı.  Üye sayısı dokuza çıkarılan TRT yönetim kurulunda, atamalardaki isimler AKP'ye yakınlığı ile dikkat çekti. 

AHMET KUT - BERAT TEMİZ / AYKIRI

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle yapılan atamada yeni yönetim kurulunda dikkat çeken isimler bulunuyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgi’nin oğlu Doç. Dr. Oğuzhan Bilgin YK üyesi olarak atanırken SETA araştırmacısı Doç.  Dr. Veysel Kurt’un ve İletişim Başkanlığında çalışan Doç. Dr. Oğuz Göksu ile Mücahid Eker de yeni yönetim kurulunda yer alıyor. 

İLETİŞİM BAŞKANLIĞINDAN TRT YÖNETİM KURULUNA 2 ÜYE 
Atanan isimler arasında Fahrettin Altun'a yakınlığı ile bilinen kişiler de var. Resmi Gazete’de yayımlanan kararname ile TRT Yönetim Kurulu’na atanan üyeler arasında İletişim Başkanlığından da isimler yer alıyor. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Özel Kalem Müdürlüğü personeli Doç. Dr. Oğuz Göksu ile İletişim Başkanlığında Medya Koordinatörü olan Mücahid Eker, TRT YK üyeliğine atandı. 

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANININ OĞLU DA TRT’YE ATANDI
İletişim Başkanlığından 2 ismin yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in oğlu Doç. Dr. Oğuzhan Bilgin de TRT Yönetim Kuruluna girdi. T.C. Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Başkan Vekili ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak görev yapan Bilgin, 21 Nisan 2021 tarihinde atandığı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından kısa bir süre sonra oğlu Oğuzhan Bilgin’in de TRT yönetim kuruluna atanması dikkat çekti. 

SETA’DA ÇALIŞAN 3 İSİMDEN 1’İ GENEL MÜDÜR, DİĞER 2’Sİ YK ÜYESİ OLDU
TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Eren'in görev süresi dolarken Mehmet Zahid Sobacı, kararnameye göre yeni TRT Genel Müdürü oldu.  Sobacı, 2015-2018 yılları arasında SETA'da iç siyaset alanında çalışmalar yürüttü.

Ayrıca SETA araştırmacısı ve öğretim üyesi olan Doç. Dr. Veysel Kurt da Yönetim Kurulu üyesi olarak atandı. 

Düzenleme ile 7’den 9’a çıkarılan üyeler arasında geçmişte sözde Ermeni soykırımını kabul eden ve FETÖ’yü öven demeçleri bulunan Hilal Kaplan’ın olması da dikkat çekerken Kaplan ile aynı gazetede çalışan Meryem İlayda Atlas Çetin de 9 kişilik yeni YK arasında yer aldı. 

TRT yönetimi değişti: Sözde Ermeni soykırımını savunan Hilal Kaplan, Yönetim Kurulu üyesi oldu!

BAKANIN YAKIN ARKADAŞIDA TRT'YE ATANDI
Kartal İmam Hatip mezunu olan ve Daily Sabah gazetesinde Yayın Koordinatörlüğü yapan Meryem İlayda Atlas Çetin, aynı zamanda SETA araştırmacısı olarak görev yapmakta. Çetin’in eski Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un yakın arkadaşı olduğu da bilinmekte. 

TRT BAŞKANI İSE ALBAYRAK GRUBUNUN ORTAKLARINDAN OLDU
Yeni düzenlemeyle eski yönetmelikte yer alan “Genel Müdür, Yönetim Kurulunun başkanıdır” ibaresiyle aynı kişi tarafından yürütülen TRT Yönetim Kurulu Başkanlığı ile TRT Genel Müdürlüğü de ayrıldı. TRT Yönetim Kurulu Başkanı ise Albayrak grubunun ortaklarından ve AKP’ye yakınlığı ile bilinen TVNET’in imtiyaz sahibi Ahmet Albayrak oldu.

Atanan isimlerin İletişim Başkanı Fahrettin Altun'a yakın olmaları dikkat çekti.

trt seta pelikan saray bakanın oğlu bakan arkadaşı fahrettin altun