TRT'nin Akdeniz Oyunları videosunda kullandığı müzik tepkilere neden oldu, kısa sürede silindi!

TAKİP ET

TRT'nin Akdeniz Oyunları için hazırladığı ve sosyal medya hesabından paylaştığı videoda kullanılan müzik tepkilere neden oldu. TRT, tepkilerin gelmesi üzerine kısa sürede videoyu sildi.

TRT'nin, Akdeniz Oyunları'nda mücadele edecek olan Türk Milli Takımı için hazırladığı videoya koyulan müzik sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Dj Snake'nin Disco Maghreb şarkısının kullanıldığı video, tepkilerin gelmesi üzerine kısa sürede silindi. Sözkonusu şarkı için Dj Snake'nin, "Disco Maghreb' şarkısını farklı nesiller ve kökenler arasında Kuzey Afrika'yı, Arap dünyasını ve ötesini birbirine bağlayan bir köprü olarak hayal ettim" ifadelerini kullandığı görüldü.

Şarkının klibinde ise Arap dünyasından içeriklerin kullanıldığı, çöl ve develerin yer aldığı görülüyor.

Dj Snake'nin şarkısı ve klibi şu şekilde:



TRT ARABİ'NİN 19 MAYIS MESAJINA ARAPÇA HAKARET
TRT'nin Arapça yayın yapan kanalı TRT Arabi resmi sosyal medya hesaplarından Arapça olarak 19 Mayıs mesajı yayınlamıştı. Mesajın altında binlerce Arapça yorum gelirken, Türkiye Cumhuriyeti ve Atatürk'e hakaretler edilmişti.

TRT Arabi 19 Mayıs mesajı yayınladı, Atatürk'e binlerce kullanıcı Arapça hakaret etti!

​​TRT WORLD'DEN "KÜÇÜK SURİYE" VİDEOSU
TRT World'de geçtiğimiz aylarda yayınlanan bir video tartışma konusu olmuştu. İstanbul Fatih'in "Küçük Suriye" olarak tanımlandığı videoda, İstanbul'un en eski tarihi alanı için "Küçük Suriye'den farksız" yorumları yapılmıştı.

Fatih'te bulunan sokakta yapılan çekimlerde neredeyse Türk işletme bulunmazken, sunucu döneri bile Suriye yemeği gibi sunuyordu.

TRT World'un yayınladığı İstanbul'daki Küçük Suriye Fatih videosu tepki çekti!

trt trt spor yıldız müzik akdeniz oyunları