'TRT Diyanet Çocuk' kanalı kuruldu, yayına başladı

TAKİP ET

4-6 yaş Kuran kurslarını okulöncesi eğitim olarak nitelendiren Diyanet İşleri Başkanlığı, şimdi de TRT Diyanet kanalı bünyesinde TRT Diyanet Çocuk kanalı kurdu.

TRT Diyanet kanalı bünyesinde kurulan "TRT Diyanet Çocuk" kanalı, çocuklar için dini animasyon çizgi dizileri üretip yayınlamak amacıyla önceki gün test yayınına başladı.

Açılış programında konuşan TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı,“Kanalımız, vatan, millet, bayrak, din, dil, aile gibi ortak değerlerimizi; yaşları, algı düzeyleri ve ihtiyaçlarına göre hazırlanmış yapımlarımızla çocuklarımıza anlatacak” dedi.

Cumhuriyet'in haberine göre Sobacı, kanalda yer alan animasyonların 3-6 ve 6-12 yaş aralığındaki çocuklar için hazırlandığını ve İslam, güzel ahlak, iyilik ve insani değerleri merkeze alacaklarını vurguladı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da açılış programında yaptığı konuşmada, din eğitiminin kitle iletişim araçlarından yararlanarak verilmesinin bir zorunluluk olduğunu söyledi.

Çocukların din ve değerler konusunda aydınlatılmasını, bilgilendirilmesini ve bilinçlendirilmesini hedeflediklerini belirten Erbaş, kanalın çocuklar için eğitici yayınlar yapacağını ifade etti.

TRT TRT Diyanet Çocuk