TRT'den Savunma Sanayii'nin Yalnız Dehaları Belgeseli

TAKİP ET

TRT Belgesel'den bol mesajlı Savunma Sanayiinin Yalnız Dehaları belgeseli... Dev bütçeli yapımdaki isimler dikkat çekti: Nuri Demirağ, Vecihi Hürkuş, Nuri Killigil, Şakir Zümre ve Necmettin Erbakan.

TRT Belgesel, yeni yapımları ve iddialı kadrosuyla adından söz ettiriyor. TRT Belgesel, son çalışmalarından biri olan Savunma Sanayiinin Yalnız Dehaları'nı çarpıcı bir fragramnla duyurdu.

Dev büçtesiyle dikkat çeken yapımda öne çıkan tarihi isimler Nuri Demirağ, Vecihi Hürkuş, Nuri Killigil, Şakir Zümre ve Necmettin Erbakan olarak öne çıkıyor.

1890 ile 1970 yılları arasını anlatan belgeselde; ilk uçak fabrikasını kuran Nuri Demirağ'ı bir süre önce hayatını kaybeden Ayberk Pekcan, ilk savaş uçağını üreten Vecihi Hürkuş'u İsmail Hacıoğlu, ilk yerli bomba fabrikasını kuran Şakir Zümre'yi Cansu Fırıncı, ilk yerli silah fabrikasını kuran Nuri Killigil'i Kemal Uçar, ülkemizin ilk yerli motor fabrikasını kuran Necmettin Erbakan’ı ise Murat Kemal Soykök canlandırarak.

Belgeselin tanıtım fragmanındaki görüntülerde çarpıcı detaylara yer verildi.

TANITIM FRAGMANINDA VERİLEN MESAJLAR

Savunma Sanayiinin Yalnız Dehaları belgeselinin tanıtım fragmanı da TRT Belgesel hesabından izleyiciyle paylaşıldı.

Animasyonlar, oyuncu kadrosu ve canlandırmalarla iddialı bir şekilde gelen belgeselde verilecek mesajlar da şimdiden merak konusu oldu.

trtbelgesel trt yapımları