Transfer davası başladı, Neymar için hapis cezası isteniyor

TAKİP ET

PSG forması giyen yıldız futbolcu Neymar, hakim karşısına çıktı. Transfer nedeniyle yargılanan Brezilyalı yıldız için hapis cezası isteniyor.

2017 yılında Barcelona'dan ayrılarak PSG'ye 222 milyon euro bonservis bedeli ile transfer olan Neymar'ın başı dertte. Brezilyalı yıldız, Santos'tan Barcelona'ya transferi nedeniyle hakim karşısına çıktı.

BARCELONA'YA TRANSFERİ

Milliyet'in haberine göre Neymar, 2013 yılında Brezilya'nın Santos ekibinden Barcelona'ya transfer olmuştu. 30 yaşındaki futbolcu o dönem 88 milyon euro'ya yakın bir bedelle transfer olurken kulüpler ilk başlarda daha düşük bir bedel açıklamış ve konu büyük tartışmaları beraberinde getirmişti. Neymar o dönemde haklarının yüzde 40 sahibi olan DIS şirketi ile transferi nedeniyle mahkemelik oldu.

Neymar'ın Santos'ta geçirdiği süre boyunca haklarının yüzde 40'ına sahip olan Brezilyalı DIS şirketi, yıldız futbolcunun Santos'tan Barcelona'ya transferinde yolsuzluk yapıldığı gerekçesi ile şikayetçi oldu. Şirket, Neymar'ı, Santos'un yöneticilerini ve Barcelona'nın eski başkanları Sandro Rosell ve Josep Maria Bartomeu'yu 'yolsuzluk ve dolandırıcılık' iddiasıyla mahkemeye verdi.

Foot Mercato'da yer alan habere göre suç duyurusu sonrası davanın görülmesine bugün başlandı. Neymar da Barcelona'daki mahkemede yerini aldı.

2 YIL HAPİS

Daha önce Neymar'ın 5 yıl hapis cezasıyla yargılanacağı iddia edilmişti. Ancak haberin detaylarında Barcelona savcılığının talebi doğrultusunda Neymar'ın 2 yıl hapis ve 10 milyon euro para cezası ile karşı karşıya olduğu belirtildi.

ÜZGÜN GÖRÜNÜTÜSÜ KAMERALARA YANISIDI

Yıldız futbolcunun mahkeme salonundaki üzgün görüntüsü kameralara yansırken, davanın 31 Ekim Pazartesi gününe kadar sürmesi planlanıyor.

transfer Neymar hapis futbol