Trabzonspor'da sürpriz ayrılık: Cornelius'un transferini yeni takımı duyurdu!

TAKİP ET

Danimarka'nın Kopenag takımı, Trabzonspor'dan Andreas Cornelius'un transferi için anlaşmaya varıldığını açıkladı.

Kopenhag, Andreas Cornelius için Trabzonspor'la anlaşma sağlandığını ve oyuncunun sağlık kontrollerinden geçmek üzere yola çıktığını açıkladı.

Geçen sezon Süper Lig’de oynadığı 37 maçta 15 gol-5 asistlik katkı veren 29 yaşındaki Cornelius, ülkesinin takımlarından Kopenhag’a transfer oldu.

Danimarka ekibinden yapılan açıklamada, “Danimarkalı futbolcu sağlık kontrolünden geçmek ve sözleşme şartlarını görüşmek için Kopenhag’a geliyor” ifadelerine yer verildi.

Cornelius’un sözleşme şartları kesinleşene kadar başka duyuru yapılmayacağı belirtilen açıklamada, “Kopenhag, Andreas’ı tekrar Kopenhag’da görmeyi dört gözle beklemek dışında başka bir yorum yapmıyor” denildi.

KARİYERİ

Bordo mavili ekip, geçen sezon başında Cornelius’u 5 milyon euro bonservis bedeliyle transfer etmişti. Başarılı golcü, bu sezon oynadığı 7 resmi maçta 3 gol atıp, 1 de asist yaptı. Cornelius, Trabzonspor’un Kopenhag ile oynadığı Şampiyonlar Ligi play-off turu iki maçında da 90 dakika forma giymişti.

Kopenhag altyapısında yetişen Cornelius, 2013’te Cardiff’e transfer olduktan 1 sene sonra ülkesine geri döndü. 2017’ye kadar Kopenhag’da oynayan yıldız forvet, ardından Atalanta, Bordeaux ve Parma takımlarında top koşturdu.

Trabzonspor Cornelius futbol