Trabzonlu genç, yaylaların yabancılara satılmasına tepki gösterdi: "Biz kendi ülkemizi kendi elimizle satıyoruz"

TAKİP ET

Turgut Bayraktar'ın "Yayladaki Hayat" isimli belgeselinde konuşan Trabzonlu Uğur Avcı, Araplara satılan arsa ve yaylara tepki gösterdi. Avcı, "Millet ev yapıyor Araplara satalım diye. Biz kendi ülkemizi kendi elimizle satıyoruz" dedi.

Trabzon'un Taşköprü Yaylası'nda babannesi Nuriye Avcı ile birlikte yaşayan Uğur Avcı'nın Araplara satılan arsa ve yaylara tepki gösterdi.

22 yaşındaki Uğur Avcı, "Millet ev yapıyor Araplara satalım diye. Biz kendi ülkemizi kendi elimizle satıyoruz. İleride bu toprağa muhtaç olacağız. Biz bu toprak için can veriyoruz ama yüksek para görünce kendi elimizle satıyoruz" diye konuştu.

Uğur Avcı, şu ifadeleri kullanıyor:

"Suriyelilere satmışlar. Millet ev yapıyor Araplara satalım diye. Biz kendi ülkemizi kendi elimizle satıyoruz. Mesela Çakırgöl'ün satıldığını kimse bilmiyor. Herkes sanıyor ki bu yol bize yapılıyor. Bize değil, adam yaylayı almış diye yapılıyor. Bence yapılmaması gerekiyor. Bir toprak ya. İleride bu toprağa muhtaç olacağız. Biz bu toprak için can veriyoruz ama yüksek para görünce kendi elimizle satıyoruz."

UZUNGÖL'DE ARAPÇA TABELA VE LEVHALAR!

Türkiye'nin ve Trabzon'un gözde turizm bölgelerinden biri olan ve her yıl yerli yüz binlerce kişiyi ağırlayan Uzungöl tanınmaz hale geldi. Bölgede Türkçe menüsü bulunmayan Arap restoranları açıldı. Birçok dükkanın ve bilgilendirme levhasının Arapça olduğu görüldü.

Trabzon Uzungöl tanınmaz halde! Türkçe menüsüz Arap restoranları, Arapça levhalar

"YAYLADAKİ HAYAT" BELGESELİ

Turgut Bayraktar'ın YouTube'daki "Turgut Bayraktar Belgeselleri" kanalında yayınlanan "Yayladaki Hayat" belgeselinin hikayesi şöyle: 

" Trabzon’un Taşköprü Yaylası’nda yaşayan Nuriye Avcı (78) ömrü boyunca yaylada yaşamış ve hayvancılıkla geçimini sürdürmüş. Nuriye nine eşinin ölümünden sonra kendini iyice yaylalara adayarak eskileri buralarda yad etmeye devam ediyor. Torunlarıyla (Uğur Avcı 22, Özgür Bayram 23, Yunus Sümer 14, Özgür Sümer 12) birlikte mutlu olduğunu söyleyen Nuriye nine, ömrünün kalanını yaylası ve köyünde geçirmek istiyor."

Trabzon Taşköprü Yaylası Araplar Arapça Yabancılar