Trabzon Uzungöl'den yeni görüntüler geldi: "Burası Arapgöl olmuş"

TAKİP ET

Türkiye'nin en önemli doğal güzelliklerinden biri olan Trabzon Uzungöl'den yeni görüntüler geldi. Bölgeye giden bir vatandaşın kaydettiği görüntüler dikkat çekti. Vatandaş, "Şöyle bir gezelim dedik ama burası Uzungöl değil Arapgöl olmuş" dedi.

Trabzon'un Çaykara ilçesinde bulunan Uzungöl'den yeni görüntüler geliyor.  Arap turist sayısının fazlalığı nedeniyle Arapça tabelaların artması ve şehrin Araplara göre şekillendirilmesi tepki çekerken, bir vatandaş tarafından kaydedilen görüntüler dikkat çekti.

Eyüp Sabri Kundak isimli vatandaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Uzungöl'den görüntüler yayınladı. Kundak, "Şöyle bir gezelim dedik ama burası Uzungöl değil Arapgöl olmuş. Türk bulmak çok zor. Türkçe konuşan birisine rastlamak çok zor. Tüm tabelalar, plakalar Arapça. Konuşma dili Arapça" dedi.

"NE HALLERE DÜŞTÜĞÜMÜZÜ GÖRECEKSİNİZ"

Eyüp Sabri Kundak isimli vatandaş videoda şu ifadeleri kullandı:

"Herkese merhabalar. Trabzon Uzungöl'e geldik. Şöyle bir gezelim dedik ama burası Uzungöl değil Arapgöl olmuş. Türk bulmak çok zor. Türkçe konuşan birisine rastlamak çok zor. Tüm tabelalar, plakalar Arapça. Konuşma dili Arapça. Hiçbir şekilde bir şey yemenin içmenin imkanı yok, fiyatlar çok fahiş. Ne hallere düştüğümüzü bir kaç görüntüyle göreceksiniz. İçim kan ağlıyor.

Şu anın ekonomisiyle söylüyorum. Sizin hiçbir zaman sahip olamayacağınız imkanlarla süper tatil yapıyorlar. Alamayacağınız telefonları alıyorlar, arabalara biniyorlar, yemekleri yiyorlar. Şuna müsaade edenler 'Ben Türk'üm, milliyetçiyim' demesin. Tamamen Araplaşmış durumdayız."

AKP'Lİ İLÇE BAŞKANI GÜL DAĞITMIŞTI

Trabzon'da AKP Ortahisar İlçe Başkanı Selaattin Çebi, kent meydanında Arap turistlere gül dağıtmıştı. Çebi, Arapça tabelalara gelen tepkiler için "Turistlere karşı algı operasyonu yapıldığını görüyoruz. Algı operasyonu Trabzon özelinde belki ama temel hedef Türkiye’dir" demişti.

Trabzon'da AKP'li ilçe başkanı, Arap turistlere gül dağıttı

Sermiyan Midyat'tan Arapça çıkışı: Trabzon uçağındayım, herkes Arapça konuşuyor, umarım Trabzon'a gidiyorum

Ali Koç'tan Trabzonsporlu bakanlara sert tepki: Kimden çekinip, korkuyorlar?

Trabzon'da çekilen görüntüler dikkat çekiyor: Arap ülkesi değil, Türkiye!

Trabzon Uzungöl Arapça Arap Arap turist