Tottenham'ın yeni hocası Antonio Conte oldu!

TAKİP ET

İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Tottenham Hotspur, Nuno Espirito Santo'nun görevine son vermesinin ardından teknik direktörlüğe Antonio Conte'yi getirdi.

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Tottenham, teknik direktörlüğe Antonio Conte'yi getirdi. İngiliz kulübünün internet sitesinden yapılan açıklamada, 52 yaşındaki İtalyan teknik direktör ile 2023 yazına kadar opsiyonlu olarak anlaşma sağlandığı kaydedildi.

INTER'İ ŞAMPİYON YAPTI
Conte, daha önce Inter, Juventus, İtalya Milli Takımı ve Chelsea'yi de çalıştırmıştı. Juventus'la 3 Serie A şampiyonluğu, 2 de İtalya Süper Kupası kazanan deneyimli teknik adam, Inter'le bir Serie A şampiyonluğu, iki sezon çalıştırdığı Chelsea'yle ise birer kez Premier Lig ve Federasyon Kupası şampiyonlukları yaşadı.

İngiliz kulübü, dün teknik direktör Nuno Espirito Santo'nun görevine son vermişti.

İngiltere Premier Lig'de son olarak Manchester United'a 3-0 yenilen Tottenham, 15 puanla 8. sırada bulunuyor.

ANTONIO CONTE KİMDİR?
2011-14 sezonlarında Juventus'u çalıştıran ve bu üç yılda İtalya şampiyonluğu sevinci yaşayan Antonio Conte, 2014-16'da İtalya Milli Takımının başına geçti.

İtalya'nın ardından İngiltere Premier ligi ekiplerinden Chelsea'yle anlaşan Conte, İngiliz ekibiyle Premier Lig ve Federasyon Kupası sevinçleri yaşadı.

Temmuz 2018'de Londra ekibinden kovulan 52 yaşındaki teknik adam, son olarak Inter'i çalıştırdı. Inter'i lig şampiyonu yapan Conte, mali kısıntılara giden kulüpten Mayıs ayında ayrıldı. 

Antonio Conte, Tottenham Sportif Direktörü Fabico Paratici ile Juventus'ta birlikte çalışmıştı. 

tottenham conte premier lig futbol spor