Tosuncuk'un Türkiye'ye geliş saati belli oldu

TAKİP ET

'Tosuncuk' lakabıyla tanınan Mehmet Aydın'ın Türkiye'ye geliş saati belli oldu. Aydın'ı getirecek uçak, bu gece 22.30'da Türkiye'de olacak.

Brezilya'da geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin Sao Paulo Başkonsolosluğu'na teslim olan Tosuncuk lakabıyla bilinen Mehmet Aydın, Türkiye’nin talebi üzerine Brezilya'dan sınır dışı edildi.

Çiftlik Bank'ın kurucusu Mehmet Aydın, Türkiye saatiyle 09.40’ta THY’ye ait uçakla İstanbul’a getirilecek. Uçağın 22.30 sularında İstanbul’da olması bekleniyor. İstanbul’a iner inmez gözaltına alınacak Aydın sorgulanmak üzere İstanbul Anadolu Başsavcılığı'na gönderilecek.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı'da Tosuncuk hakkında, "Tosuncuk olarak bilinen Mehmet Aydın bu sabah 09.50'de alındı. Bu akşam Aydın'ı getirecek olan uçak 22.30'da Türkiye'de olacak" açıklaması yaptı.

ÇEMBER NASIL DARALDI?
19 Mart 2018’de hakkında Kırmızı Bülten çıkarılan Aydın için görüldüğü iddia edilen her ülkeyle adli işbirliği çerçevesinde temasa geçildiği öğrenildi.

Uruguay, Brezilya, Panama, Honduras, Kanada ve Ukrayna ile adli makamlarıyla yazışmalar yapılırken  Aydın'ın Brezilya’da olduğu yönündeki duyum üzerine 2018 yılı Haziran ayında Brezilya’dan iadesi istendi.

Yargı kararlarını içeren Adalet Bakanlığının iade talebi son olarak Şubat 2021’de bir kez daha Brezilya’ya hatırlatılarak iade talebi yinelendi. 

SUÇLAMALAR NELER?
"Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerini Aklama", "Vergi Usul Kanununa Muhalefet", "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma", "Bilişim Sistemleri, Banka veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık" ve "Tacir veya Şirket Yöneticileri ile Kooperatif Yöneticilerinin Dolandırıcılığı" suçları nedeniyle hakkında soruşturma yürütülüyor.  

tosuncuk mehmet aydın çiftlik bank