Toplu yürüyüşün yapıldığı suriyelinin cenazesi sınırdan geçirilip İdlib'e gönderildi

TAKİP ET

Hatay'da bir kavgada bıçaklanarak yaralanan ardından kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak hayatını kaybeden suriyeli Faris Muhammed Al-Ali'nin cenazesi toplu yürüyüşe dönüştü.

Geçmişte tartışma yaşadığı kişler tarafından 3 Eylül tarihinde bıçaklanarak yaralanan 17 yaşındaki Faris Muhammed Al-Ali kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.

Gencin cenazesi Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden alınarak Antakya Mezarlık Kompleksi Camisi'ne götürüldü. Burada yakınlarının da katılımıyla cenaze namazı kılındı.

CENAZEYE SALİM EL-MUSLAT KATILDI

Ardından ceneze ailesinin de yaşadığı Narlıca Mahallesi'ndeki evlerinin önüne getirildi. Burada kılınan cenaze namazına Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu Başkanı Salim el-Muslat da katıldı.

Gencin naaşı, cenaze namazının ardından defnedilmek üzere Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan geçirilerek İdlib'e gönderildi.

Öte yandan, olayla ilgili gözaltına alınan 2 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe tutuklandı. Gencin öldürülmesiyle ilgili gözaltındaki 2 şüpheli daha nöbetçi hakimlikçe tutuklandı. Böylece olayla ilgili tutuklu sayısı 4'e yükseldi.

NE OLMUŞTU?

Narlıca Mahallesi'nde Suriye uyruklu Faris Muhammed Al-Ali ile daha önce tartışma yaşadığı kişilerle arasında 3 Eylül'de kavga çıkmıştı. Kavgada bıçakla yaralanan genç, 112 Acil Sağlık ekiplerince kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Valilik, olayın faillerinin kısa sürede yakalandığını açıklamıştı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, yaşamını yitiren gencin Narlıca Mahallesi'nde yaşayan annesini ve kardeşlerini ziyaret etmiş, aileye başsağlığı dilemişti.

SÜLEYMAN SOYLU'DAN BAŞSAĞLIĞI TELEFONU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da İHH Başkanı Bülent Yıldırım'ı cep telefonundan arayarak aileyle görüşmüş, gencin annesi ve kardeşlerine başsağlığı dileklerini iletmişti.

 

suriyeli genç cenaze