Tolga Daşkıran, eşini ve kızını bıçaklayan Afgan uyruklu şahsı yaralayınca tutuklandı!

TAKİP ET

Eskişehir'de ikinci Kadir Şeker vakası yaşandı. 19 yaşındaki Tolga Daşkıran, sokak ortasında eşini ve kızını bıçaklayan Afganistan uyruklu Abdulkadir Ahmadi'ye engel olmaya çalıştı. Çıkan arbedede Ahmadi'yi sırtından yaralayan Daşkıran, tutuklandı.

Eskişehir'in Odunpazarı ilçesi Emek Mahallesi'nde geçen hafta Cumartesi günü akşam saatlerinde ikinci Kadir Şeker vakası yaşandı.

Afganistan uyruklu Abdulkadir Ahmedi (62), bilinmeyen bir nedenle eşi Shannaz Nazari (47) ve kızı Nasimgül Ahmadi'yi (32) sokak ortasında bıçaklamaya başladı. Bu sırada olay yerinden geçen 19 yaşındaki Tolga Daşkıran ve arkadaşı Hüseyin Şahin (17) kadınların çığlıklarını duyarak olaya müdahale etti.

17 yaşındaki Hüseyin Şahin, yere düşürdüğü Ahmadi tarafından ayak bileğinden buçaklandı. Tolga Daşkıran ise arbede sırasında Ahmadi'yi sırtından bıçakladı. 

Mahalle sakinlerinin ihbarı sonucu bölgeye çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. Olay yerinde ilk müdahalesi yapılan Abdulkadir Ahmadi, eşi ve kızı iye Hüseyin Şahin hastaneye kaldırıldı.

Olayın ardından polis ekipleri tarafından gözaltına alınan 19 yaşındaki Tolga Daşkıran, pazar günü mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olay sırasında Daşkıran'ın yanında bulunan ve Afgan uyruklu şahıs tarafından ayağından yaralanan Hüseyin Şahin, ifadesinde olayın nasıl gerçekleştiğini anlattı.

Şahin, "Tramvay durağının orda Tolga'yı bekliyordum. Tolga tramvaydan inip yanımıza geldi. Bir dakika kadar geçti, arkamızdan bağırış sesleri geldi. Baktık bir adam karısı ve kızının üzerine çıkmış bıçaklıyordu. Koştuk, 'dur' dedik, durmadı. Ondan sonra müdahale ettik. Adam beni ayağımdan bıçakladı. Adamı etkisiz hale getirmek için yere yatırdım, sonrasını hatırlamıyorum" dedi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
 

tolga daşkıran eskişehir afgan afganistan bıçakladı yaraladı hüseyin şahin