TOKİ tarafından yapılan ve 3 ay önce açılan devlet hastanesinin tavanı döküldü, merdivenleri çatladı!

TAKİP ET

2014 yılında TOKİ tarafından yapımına başlanan ve 3 ay önce hizmete açılan Samsun Vezirköprü ilçesindeki devlet hastanesinin son hali görenleri şaşırttı. 3 ay önce açılan hastanenin tavanları dökülmeye başladı, merdivenler çatladı. CHP İlçe Başkanı Onur Bayburtlu, "Bu projeleri teslim edeninden teslim alanına kadar herkes araştırılmalı" diyerek tepki gösterdi.

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde 2014 yılında TOKİ tarafından 150 yataklı olarak inşaatına başlanılan devlet hastanesinin yüzde 75’i tamamlandıktan sonra 2016 yılında inşaatı yüklenici firmanın içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar nedeniyle durdu. 2017 yılında yeniden yapımına başlanan ve 2018 sonunda açılacağı söylenen hastane, Kasım 2020'de açıldı. Yatak sayısı 150'den 200'e çıkarılan hastanenin maliyeti ise 45 milyon lirayı buldu.

Açılmasının üzerinden yaklaşık 3 ay geçen hastanenin tavanları döküldü, merdivenleri çatladı, hastanenin dışındaki asfalt çöktü. Hastanenin son halini görüntüleyen CHP İlçe Başkanı Onur Bayburtlu, ilçede geçen yıl Kasım ayında Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan köprünü çöktüğünü hatırlattı.



Sözcü'nün haberine göre, Bayburtlu, “Binaların yapımına başlanıyor ama bitirilemiyor. Tam bitti bitecek derken, müteahhit kaçıyor. Yenisi geliyor yarıdan aldığı işi bitiriyor. Ancak, zamanla ya göçüyor ya da güçlendirilmesi gerekiyor. Hastanenin tavanında akma, duvar ve merdivenlerde çatlaklar var. Tavan alçı kaplamaları kırılmış, dışarıda asfalt çökmüş. Bu projeleri teslim edeninden teslim alanına kadar herkes araştırılmalı. 10 köye hizmet verecek köprü açılmadan çöktü. Hastane 3 ayda dökülmeye başladı. Bu milletin bir kuruşunun hesabı tüm yetkililerden sorulmalıdır” diye konuştu.


CHP İlçe Başkanı Bayburtlu, geçen yıl Kasım ayında yıkılan köprünün yenisinin yapılmadığını ve dereye menfez konularak üstü toprakla kapatılıp yol yapıldığını söyledi.

 

samsun hastane toki devlet hastanesi vezirköprü