Token ve coin arasındaki fark! Token nedir, Coin nedir?

TAKİP ET

Kripto paraların son aylarda değer kazanmasıyla gözler, kripto paralara çevrildi. En az kripto paralar kadar önemi olan ve geniş bir hizmet veya ürün temsilinde bulunan Tokenler hakkında bilgi arayanlar ise her geçen gün artıyor. Token hakkında bilinmesi gerekenler, Token nedir, nasıl kullanılır? İşte detaylar… 

Son aylardaki yükselişi ile adını sıkça duyduğumuz kripto para olarak bildiğimiz Bitcoin, bloklardan oluşan zincir yapıda bulunan Blockchain(Blok Zinciri),şifrelenmiş işlem takibini sağlayan dağıtık yapıdaki bir veri tabanı sisteminde bulunur. 

Bu blokzincirinde yer alan üç ana token ile sistem yürür. Tokenler; hizmet, menkul kıymet ve hisse senedi olmak üzere ayrılırlar. Token, Blokzincirde dijital olarak transfer edilen temsili bir dijital mülktür. Tokenler yer aldığı platformun sürekliliğini devam ettirmek, kalitesini yükseltmek amacıyla üretilebilir.

TOKEN NEDİR?
Blokzincirde dijital olarak transfer edilen temsili bir dijital mülk olarak adlandırılan tokenler, bulunduğu platformun sürekliliğini devam ettirmek ve genelde kalitesini yükseltmek amacıyla üretilir.

TOKEN NEREDE KULLANILIR?
Tokenler bir ürün veya hizmete erişim sağlar. Kripto para, Token’e nazaran bir şeyler satın almak ve satmak için oluşturulan para birimleri olarak adlandırılır. Ayrıca, kripto paralar ile Token satın alınabilir. 

KRİPTO PARA İLE TOKEN FARK NEDİR?    
Token dijital bir varlık durumdayken kripto paralar dijital bir paradır. Token’in kripto paralardan ayrılan bazı özellikler vardır.

 Kripto paralar kendine ait bağımsız bir blok zincirine sahip iken Token, mevcut bir blok zinciri üzerine inşa edilmiş bir kripto paradır. Token oluşturmak için blockchain ağı oluşturma zorunluluğu yoktur. Herhangi bit kripto para biriminde ise blockchain sistemi zorunlu tutulur. 

Kripto para birimleri, belli bir varlığa karşılık gelir ve transfer aşamasında kullanılır. Token ise oluşturulan bir sözleşmenin sembolü olarak kullanılır. Token ile ödeme yapılamazken bir yapı içinde belirli bir amaç dahilinde kullanılırlar. Kripto paralar ise bağımsız olarak çalışır.

coin token kripto para