Tokat'ta valinin elini sıkmayan subaylar farklı illere sürüldü

TAKİP ET

30 Ağustos resepsiyonunda gerginlik. Usule göre Valinin yanında konukları karşılaması gereken subaya törende yer verilmedi. Askerler, protesto amaçlı valinin elini sıkmadı. Soruşturma açıldı, 2 subay farklı illere sürüldü.

Tokat Valiliği tarafından düzenlenen Tokat Valiliği'nde düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonunda yaşanan olayla ilgili dikkat çeken gelişmeler yaşandı.

Resepsiyona ev sahipliği yapan Tokat Valisi Numan Hatipoğlu ve eşi, gelenleri kapıda karşıladı ve tokalaştı. Karşılama sürerken içeri giren bir grup subay, protesto amaçlı valinin elini sıkmadı.

O anlara ait görüntüler sosyal medyada paylaşılırken valinin elini sıkmayan 2 subayın farklı illere sürüldüğü belirtildi.

Askerlerin valiyi, valinin yanında konukları karşılaması gereken subaya törende yer verilmediği için protesto ettiği belirtildi.

AKP'Lİ ŞAMİL TAYYAR PAYLAŞTI

MKYK Üyesi Şamil Tayyar, sosyal medya hesabından görüntüleri paylaşarak askerleri hedef aldı. Tayyar, "Beyler, herkes haddini bilecek" dedi.

Tayyar, şu ifadeleri kullandı:

"Mevzu 1 aylık. Görüntüler Tokat’taki 30 Ağustos resepsiyonundan. Vali konuklarını ağırlıyor. Bir grup hadsiz solona giriyor. Neyse ki disiplin soruşturması açılmış, bir albay ve binbaşı il dışına gönderilmiş. Beyler, herkes haddini bilecek.

Mevzu şu: Askeri usule göre, eğitim alay komutanı, resepsiyonda valinin yanında olurmuş. Eğer bu komutan, ildeki diğer komutanlardan kıdemsiz ise vali yanında komutan olmazmış. Yani, statüsü yüksek ama kıdemsiz albay ve arkadaşları bu durumu protesto etmişler. Ya sabır"

 

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN KONU İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Tokat vali subay asker Tokat Valisi