Togg fabrikasının içinden ilk görüntüler

TAKİP ET

Togg fabrikasının içinden ilk görüntüler geldi. Fabrikada çalışan bir işçi, üretim bantlarının videolarını çekip sosyal medyada yayınladı.

TOGG’un seri üretiminin gerçekleştirileceği Gemlik Tesisi açıldı.

1,2 milyon metrekarelik alan üzerine inşa edilen kampüs, 230 bin metrekare kapalı alana sahip. 2020'de temeli atılan kampüs 2 yılda tamamlandı. İnşaatında toplam 9 bin 700 kişi görev aldı. Kampüs, montaj tesisinden Ar-Ge merkezine, Prototip Geliştirmeden, Kullanıcı Deneyim Parkı'na kadar birçok birime ev sahipliği yapıyor.

İLK GÖRÜNTÜLER

Fabrikada çalışan bir işçinin kayda alıp sosyal medyada paylaştığı görüntüler dikkat çekti.

Üretim bantlarında görünen araçların tamamı beyaz.

29 EKİM'DE TANITIMI YAPILDI

Türkiye'nin yerli otomobili Togg'un seri üretiminin yapılacağı Gemlik Kampüsü'nün açılışı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve çok sayıda davetlinin katılımıyla 29 Ekim tarihinde yapıldı.

İLK ARAÇ BANTTAN İNDİ

İlk Togg akıllı cihazını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kullanırken, Togg çalışanları ve katılımcılar büyük coşku yaşadı.

YENİ RENKLER SEÇENEKLERE DAHİL EDİLECEK

Türkiye'nin Otomobili Togg'un açılış töreni sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, otomobillerin renk serilerine yeşil rengin de eklenmesini istedi.

TOGG'dan yapılan açıklamaya göre, altı farklı renkte satışa sunulacak TOGG'un renklerine; “Anadolu”, “Gemlik”, “Oltu”, “Kula”, “Kapadokya” ve “Pamukkale” isimleri verildi. Öte yandan Togg'un dünya standartlarını yeniden belirleyen fabrikasının açılış töreni sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, otomobillerin renk serilerine bir rengin daha eklenmesini istedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TOGG'UN FİYATIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan fiyatı merak konusu olan Togg'la ilgili şu değerlendirmeyi yaptı;

"Yeni nesil bir girişim olan Togg aracısız şekilde vatandaşlarımızla buluşacak. Tıpkı diğer yeni nesil araç üreticileri gibi Togg'da dijital ve fiziksel deneyimi birleştirerek çözmeye karar verdi. Vatandaşlar siparişlerini Şubat'ta verebilecekler. Ön satış ve sipariş şartları da yeri gelince açıklanacak."

Servet Kara isimli TikTok profilinde fabrikanın içerisinden çok sayıda görüntü paylaşıldı. Görüntülerde araçların seri üretimlerinin yapılacağı bantların hazırlık aşamasında olduğu görülüyor.

Togg araçlarının tanıtımları için profesyonel çekimlerin yapıldığı anlar da yine aynı profil tarafından paylaşıldı. Görüntüler kısa sürede on binlerce kez izlendi.

 

togg fabrika görüntü