Togg, bir modelin fişini çekti!

TAKİP ET

29 Ekim 2022 tarihi itibarıyla, Togg Gemlik Kampüsü açılışı yapılıyor. Türkiye'nin uzun zamandır beklenen yerli otomobilinin üretimi bugünden itibaren tesiste başlayacak. Gemlik Kampüsü'nün açılışında konuşan Mehmet Gürcan Karakaş önemli açıklamalarda bulundu.

Yeni C-SUV ile üretime başlayacak olan Togg, daha sonra ise sedan model ile yoluna devam edecektir. Bu modelin ardından ise elektrikli bir hatchback araç planlanıyordu. Ancak Gürcan Karakaş’ın yaptığı açıklamaya göre hatchback model ürün gamından kaldırılmış durumda.

SUV modellerin günden güne artan popülaritesi nedeniyle Togg‘un böyle bir karar verildiği belirtiliyor. Hatchback model yerini ise yeni bir araç almış durumda. Karakaş, yeni modelin cross-coupe formunda olacağını açıkladı. Yen model C-XCoupe olarak adlandırılmış durumda.

Daha önce konuşulan kompakt SUV model ise yerini koruyor. B-SUV olarak nitelendirilen model hakkında ise yeni bir bilgi yok. Yakın zamanda ise maalesef bir hatchback model göremeyeceğiz. Togg’un bir diğer modeli ise MPV aile otomobili olacak.

2030 yılına kadar 5 model piyasaya sürmeyi planlayan Togg, Gemlik tesislerinde üretime başlıyor. Tesisin yan bölümünde ise yerli markamızın elektrikli modellerinin bataryalarını üretecek fabrika yer alacak. Önde gelen batarya üreticilerinden birisi ile yapılan anlaşma ile kurulan tesiste tüm teknoloji birlikte üretilecek.

Togg’un ilk üretimi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılacak. Avrupa standartlarına uygun bir şekilde üretilecek olan yeni modellerin önce Türkiye’de sonra da Avrupa’da satışa sunulması bekleniyor.

TOGG'DAN İLK GÖRÜNTÜLER

togg hatcback