TMSF, Royal ve Atlas Halı'yı yeniden satışa çıkardı

TAKİP ET

TMSF, FETÖ operasyonları kapsamında el konulan Royal ve Atlas Halı'yı üçüncü kez ihaleye çıkardı. Muhammen bedel 773 milyon lira olarak belirtildi.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun kayyum olarak atandığı Royal Halı İplik Tekstil Mobilya Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'ne ait mal, hak ve varlıklar ile sözleşmelerden oluşan "Royal ve Atlas Halı Ticari ve İktisadi Bütünlüğü", Fon Kurulu Kararı ile satışa çıkarıldı.

Satış, kapalı zarf ve açık artırma usullerinin birlikte uygulanması suretiyle gerçekleştirilecek ve satışa TMSF Kurulu karar verecek.

"Royal ve Atlas Halı Ticari ve İktisadi Bütünlüğü"nün muhammen bedeli 773 milyon lira olarak belirlendi.

İhale, 24 Mayıs 2023 tarihinde İstanbul Esentepe'deki TMSF binasında gerçekleştirilecek.

 

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), tasarruf sahiplerinin haklarını yolsuzluk ve usulsüzlüklerden korumak amacıyla kurulmuş bir devlet kurumudur. Eskiden Merkez Bankası bünyesinde faaliyet gösterirken, şu anda Cumhurbaşkanlığına bağlı olarak çalışmaktadır.

TMSF'nin görevleri, 5411 sayılı Bankacılık Kanunu (111. ve 117. maddeleri) ve ilgili diğer mevzuat çerçevesinde yerine getirilmektedir. Bu görevler şunlardır:

    Tasarruf sahiplerinin hak ve menfaatlerini korumak amacıyla mevduatın ve katılım fonlarının sigorta edilmesi.

    Fon bankalarının yönetilmesi, mali bünyelerinin güçlendirilmesi, yeniden yapılandırılması, devri, birleştirilmesi, satışı ve tasfiyesi.

    TMSF alacaklarının takip ve tahsil işlemlerinin yürütülmesi ve sonuçlandırılması.

    TMSF varlık ve kaynaklarının yönetilmesi.

TMSF Royal Atlas Halı