Titanic filminin tartışmalı finaline nokta koyuluyor: Yönetmenden açıklama geldi

TAKİP ET

Titanic filminin yönetmeni James Cameron, filmin finaliyle ilgili tartışmalara bir nokta koymak için bilimsel çalışmalar yürüttüklerini açıkladı.

Dünya sinamasının efsanevi filmlerinden biri olan Titanic'in final sahnesinde karakterler Jack ve Rose, geminin sulara gömülmesinin ardından suya düşmüş ve Jack, Rose'u gemiden kopan bir kapının üzerine çıkarmıştı.

Rose kurtulmuş ancak Jack dondurucu soğukta hayatını kaybetmişti.  Tartışmalar ise bu noktada başlıyor. Pek çok kişi Jack’in de kapının üzerine çıksaydı hayatta kalabileceğini, kapının ikisini de taşıyabilecek büyüklükte olduğu konusunda hemfikir.

Filmin yönetmeni Cameron, Jack'in (Leonardo DiCaprio) ünlü okyanus gemisinin batmasından sonra hayatta kalabileceği yönündeki spekülasyona kesin bir son vermeyi umuyor.

Cameron, kapının her ikisini de destekleyemeyeceğini göstermek için bir "adli tıp" çalışması yürüttüğünü söyledi. Filmin yönetmeni Cameron, şu ifadeleri kullandı:

"Kate ve Leo'nun vücut kütlesiyle aynı olan iki dublör kullandık ve her tarafına sensörler yerleştirdik. Onları buzlu suya koyduk ve çeşitli yöntemlerle hayatta kalıp kalamayacaklarını test ettik ve cevap, ikisinin de hayatta kalmasının hiçbir yolu olmadığıydı. Biri ölmek zorundaydı" dedi.

Bilimsel çalışmanın sonuçları, Titanic'in 25'inci yıl özel belgeselinde paylaşılacak.

Titanic