Ticaret Bakanlığı'ndan otomotiv bayilerine rekor para cezası

TAKİP ET

Ticaret Bakanlığı, Ankara, Bursa ve Adana'da otomotiv bayilerine 17 milyon 834 bin liralık ceza kesti. Bakanlık denetimlerinde Ankara'da bir bayinin araçların liste fiyatının üzerinde ödeme talep ettiği, Bursa ve Adana'da ise müşterilerin aksesuar almaya zorladığı tespit edildi.

Ticaret Bakanlığı'nın 16-22 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirdiği denetimler sonucunda otomotiv bayilerine rekor ceza kesildi.

Denetimlerde Ankara'da bir yetkili bayi müşterilerden taşıtın liste fiyatı üzerinden nakit ödeme talebinde bulunurken, Bursa ve Adana'da bulunan iki farklı yetkili bayi şubesinde müşterilerin aksesuar satın almaya zorlandığı tespit edildi.

Bu haksız uygulamaların ardından Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu, bayilere toplamda 17 milyon 834 bin 400 TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verdi. Bu cezalar, her bir bayi için 4 milyon 458 bin 600 TL olarak belirlendi.

Ayrıca, söz konusu yetkili bayilerin ikinci el araç ticareti yetki belgeleri iptal edilecek ve bu işletmelerin bir yıl süreyle ikinci el taşıt ticareti yapmaları engellenecek.

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, denetimlerin kesintisiz bir şekilde devam ettiği ve mevzuata aykırı faaliyetlerin tespit edilmesi durumunda ilgili işletmelere yüksek miktarlarda idari para cezaları uygulanmaya devam edileceği vurgulandı.

otomotiv Ticaret Bakanlığı