THY'nin Ukrayna'dan Türkiye'ye uçak bileti fiyatları tepki çekti

TAKİP ET

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından THY'nin 26 Şubat Kiev - İstanbul seferinde biletler 620 ve 839 dolara satılıyor. Ülkeyi terk etmek isteyen Türk vatandaşları THY biletlerinin bu fiyattan satılmasına tepki gösterdi.

Ukrayna ile Rusya arasında başlayan savaşla birlikte büyük bir kaos yaşanıyor. Ülkede bulunan Türk vatandaşları ülkeyi terk etmeye çalışıyor.

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi "Ukrayna hava sahasının kapatılması sebebi ile bugünkü tüm Ukrayna seferlerimiz iptal edilmiştir" açıklamasında bulundu.

Halktv'nin haberine Kiev'de bulunan Türk vatandaşlarının İstanbul'a gelmek için kullandığı Türk Hava Yolları'nın Kiev İstanbul seferinden bir biletin 839 dolardan satıldığı anlaşıldı. Savaştan önce Kiev İstanbul seferinde biletler 90 dolara satılıyordu.

Rusya'nın Ukrayna'ya girmesinden sonra ülkeyi terk etmek isteyen Türk vatandaşları için THY'nin bilet fiyatlarını bu kadar yükseltmesi ayrı bir mağduriyet oluşturdu.

 

THY'nin bilet fiyatlarına vatandaşlar "Marketlere manava müfettiş gönderen ülkemiz THY'ye talepte bulunamıyor mu?" diyerek tepki gösterdi.

thy ukrayna uçak bileti kiev istanbul uçak rusya savaş