Thodex skandalı büyüyor: Binlerce üyenin kimlik bilgileri paylaşılmış!

TAKİP ET

Kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in 400 bine yakın kişiyi mağdur ederek 2 milyar dolarla yurt dışına kaçmasının ardından skandal büyüyor. Thodex'e üye olan binlerce kişinin kimlik bilgilerinin internette paylaşıldığı ortaya çıktı.

Türkiye tarihinin en büyük dolandırıcılık olayının merkezindeki Thodex'te skandallar büyüyor. 400 bine yakın kişiyi mağdur ederek 2 milyar dolarla yurt dışına kaçan Faruk Fatih Özer'in kurucusu olduğu Thodex'e üye olan binlerce kişinin kimlikli 'selfie'sinin internette paylaşıldığı ortaya çıktı.

Süleyman Soylu'dan Thodex'in sahibi Faruk Fatih Özer açıklaması


Halk TV'nin haberine göre, binlerce kişinin, Thodex platformuna abone olurken, güvenlik amacıyla yüklediği kimliğiyle beraber olan fotoğrafların ifşa olduğunu ortaya çıktı.

Fotoğrafta, platforma abone olan kişilerin, TC kimlik numaraları dahil tüm kimlik bilgileri gözüküyor. Bu bilgilerin, şirketler için 'en güvenli' alanlarda tutulması gerektiği biliniyor.

2 milyar dolarla yurt dışına kaçan Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in Mevlüt Çavuşoğlu ile fotoğrafı ortaya çıktı


NE OLMUŞTU?
Thodex'in sahibi Faruk Fatih Özer hakkında 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan soruşturma açılırken, Özer'in İstanbul Havalimanı'ndaki görüntüleri de ortaya çıkmıştı. 341 bin kişiyi, ''Sisteme bakım yapılıyor'' diyerek 6 gün boyunca oyalayan Thodex'in sahibi Faruk Fatih Özer'in toplamda iki milyar dolarla beraber Arnavutluk'a kaçtığı öğrenildi. 

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer hakkında Kırmızı Bülten yayımlanması ve Arnavutluk’ta geçici olarak tutuklanmasına yönelik talep evrakı iletilmişti.

thodex kripto para faruk fatih özer dolandırıcı borsa