Thodex operasyonu başladı: 8 ilde 78 gözaltı kararı

TAKİP ET

2 milyar dolarlık dolandırıcılık iddiası ile gündeme gelen kripto para borsası Thodex ile ilgili 8 ilde operasyon düzenlendi. 78 kişinin yakalanması için düzenlenen operasyonda şu ana kadar 62 kişi gözaltına alındı.

Thodex isimli kripto para borsasının erişime kapatılarak kurucusu Faruk Fatih Özer’in  2 milyar dolar ile yurt dışına kaçtığı iddia üzerine başlatılan soruşturmada 78 kişi hakkında yakalama ve gözaltı kararı çıkarıldı. Şüphelilerin yakalanması için bu sabah İstanbul merkezli 8 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

İstanbul merkezli 8 ilde 78 kişinin yakalanması için düzenlenen operasyonda şu ana kadar 62 kişi gözaltına alındı.

2 milyar dolarla yurt dışına kaçan Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in Mevlüt Çavuşoğlu ile fotoğrafı ortaya çıktı


Emniyetten yapılan açıklamada, "Thodex isimli kripto para borsası ile ilgili F.F.Ö. isimli şahsın 2 milyar dolar ile yurt dışına kaçtığı haberlerine istinaden HKS sistemi üzerinden yapılan sorgulamada 20.04.2021 tarihinde Arnavutluk Tiran'a uçuşu tespit edilmiş, borsanın hesaplarına erişilemediği görülmesi üzerine tahkikata başlanmıştır. 22/04/2021 tarihinde Nida Kule Kadıköy’de bulunan iş adresi kontrol edilmiş, firmanın kapalı olduğu tespit edilmiş, mahkemece alınan arama ve el koyma kararına istinaden işyerinde yapılan arama neticesinde birçok dijital materyal ve dokümana el konulmuştur. Thodex Kripto Para Borsası şirketiyle ilişkili olduğu tespit edilen 78 şüpheli şahsın yakalanmasına yönelik İstanbul merkezli 8 ilde 23.04.2021 günü saat 06:00'da eş zamanlı operasyon yapılmıştır”  ifadelerine yer verildi.

Gençlerin Çiftlik Bank'ı: Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer 2 milyar dolarla kaçtı!

Süleyman Soylu'dan Thodex'in sahibi Faruk Fatih Özer açıklaması

tohedex operasyon gözaltı kripto para