Thodex mağdurlarından çarpıcı açıklamalar: Dolandırıldığımı televizyondan öğrendim!

TAKİP ET

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük dolandırıcılık hikayesinde imzası olan kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer, 2 milyar dolarla yurt dışına kaçmıştı. Özer'in mağdur ettiği Thodex kullanıcıları Aykırı'ya konuştu.

                                                                                                             BURAK ALBAYRAK / AYKIRI
Kripto para alım satımı yapılan Thodex’in sahibi Faruk Fatih Özer, yurtdışına kaçarken geride on binlerce mağdur bıraktı. Daha çok para kazanmak ümidiyle girdikleri kripto para alım satımında ellerindeki paradan da olan mağdurlar, çaresizlik içerinde bekliyor. Thodex mağdurları yaşadıkları sıkıntıları Aykırı'ya anlattı. Mağdurlardan birisi sistemde sorun olduğunu anlayınca parasını çektiğini belirtirken bir başka mağdur olayı televizyondan öğrendiğini ifade etti.

"BÖYLE OLACAĞINI HİSSETTİM"
-Paranızı tam olarak ne zaman çektiniz Thodex'ten?

"Sanırım 2 gün önce olması lazım.
Benimkisi ön sezi, ben hissettim. Böyle yapan borsalarda uzak durulması hatta riske atacak paranız yoksa hiç girilmemesi gerek. Benim gözümde değeri olmayan bir parayla girdim. Kazandım çıktım. Şu anda borsalar ile ilgim sadece yok olduğunu bildiğim paralar ile yapıyorum. Kısacası insanlara uzak durmasını. Bunun sürekli bir kazanç olmadığını binlerce liranın saniyeler içinde yok olduğunu. Kripto para borsalarda ise asla sizin olmadığını. İlla kullanacakların ise soğuk cüzdan kullanaması gerektiğini söyleyin. Ayrıca bunun bir gelir kapısı yada pasif gelir olmadığını söyleyin yeterli. "

-Nasil sezdiniz Thodex'te bir sorun olduğunu sosyal medyadaki farkli kişilerin paylasimlarindan mi?
"Hayır ortalama 15 gündür çekimlerde sorun vardı sistemin hiçbir düzelme olmadı dogecoin üzerinde 15 günde düzeltilemeyen Bi sistem gitmek için yol arıyordur diye düşündüm ve dediğim çıktı. Ayrıca borsalar arasında fiyat farklı olabilir ama doge koinde 1 TL gibi bir fark vardı. Aldığın Coini göndermeyip bekletiyordu. En iyisi paramı bir şekilde çekip baş ağrısından kurtulmak olarak düşündüm."

-Thodex dışında başka firmalarda da yatırımlarınız varmıydı yoksa sadece Thodex ile mi çalışıyordunuz? Eğer varsa o firmalardan da paranızı çektiniz mi?
"Var tabi benim ayrı ayrı 4 borsada belirli bir meblağ var şimdilik sorunsuz ayrıca soğuk cüzdan kullanıyorum. Yani asıl meblağ benim elimde."

-Peki son olarak bu olayın başka aracı kurumlarda da tekrar etme olasılığını görüyor musunuz? Bu konuda çekinceleriniz var mı?
"Şu anda devletimiz çalışma sürdürüyor ne zaman kontrol altına alınırsa o zaman tekrar etme olasılığı baya azalır. Şu anda hiçbir borsaya güvenilir denemez ama dünya çapında milyonlarca kullanıcı olan borsalar var onlarla işlem yaparken onları tercih etmek en doğrusu olur. Yatırımın en iyisi elinde olandır."

"TELEVİZYONA ÇIKINCA ÖĞRENDİM"
-Ne kadar zamandır kripto para yatırımcısısınız, Daha önce başka firmalarla çalıştınız mı ve ne kadar zamandır Thodex ile çalışıyorsunuz?
"Bu Thodex'den önce Koineks vardı, o zamandan beri çalışıyordum bu firma ile, ilk kurulduğundan bu yana."

-Bugüne kadar toplamda ne kadar para yatırmıştınız ve son olarak kaybettiğiniz miktar ne kadardı?
"200-300 bin TL 'den fazla yatırmışımdır ama son bakiyem 8 bin TL'ydi."

-Bazı kişiler son haftalarda ödeme sıkıntıları olduğunu söylüyorlar, siz bir sorun farketmişmiydiniz? farkettiyseniz ne zaman farkettiniz ve paranızı çekmeye çalıştınız mı? çalıştıysanız nasıl bir sorunla karşılaştınız?
"Ben çekmeye çalışmadım bakmadım da TV de çıkınca gördüm sonra baktım site kapanmış."

-Şuan yaşadığınız maddi kaybı yakınlarınız biliyor mu? Biliyorsa nasıl bir tepki verdiler?
"Sistemkoin de de 5000 gitti. Bir daha girme öyle şeylere dediler."

-Peki son olarak, kripto paralara en başta yatırım yaparken  tavsiye ile birilerinin yardımı ile mi girdiniz yoksa kendiniz mi reklamları vs görüp yatırım kararı aldınız?
"Kriptolara ben gireli 8-10 yıl olmuştur"
 

thodex kriptopara