Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer yakalandı mı?

TAKİP ET

Binlerce insanı dolandırarak yurt dışına kaçan kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in yakalanıp, yakalanmadığı merak konusu oldu. TRT ise henüz yakalandığına dair bir bilgi olmayan Özer'in 48 saat içinde Türkiye'ye iade edileceğini yazdı.

Türkiye'de binlerce insanı dolandırarak Arnavutluk'a kaçan kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in yakalanıp yakalanmadığı merak konusu. Özer'in yakalandığına dair bir bilgi olmamasına rağmen TRT'nin servis ettiği haber ise dikkat çekti.

TRT, henüz yakalanıp yakalanmadığı bilinmeyen Özer'in 48 saat içinde Türkiye'ye iade edileceğini yazdı. TRT, söz konusu haberini üst düzey emniyet yetkililerine dayandırdı.

TRT'nin haberinde, “Kripto para borsasını sarsan vurguna ilişkin soruşturma kapsamında, Arnavutluk'a kaçan Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’in yakalanmasına ilişkin operasyonda sona yaklaşıldı. Özer ile ilgili işlemlerin birkaç gün içinde tamamlanması öngörülüyor. Yaklaşık 400 bin kişiyi dolandırdı, 108 milyon dolarla kayıplara karıştı. Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer halen firarda. Arnavutluk'taki operasyona destek için giden Türk polisi geri döndü." denildi.

Söz konusu haberde şu ifadelere yer verildi:
"Faruk Fatih Özer yakalandığında ilk olarak Arnavutluk adli makamlarının karşısına çıkarılacak. Ancak Arnavutluk sınırları içinde bir suç işlemediği için bu ülkede yargılanmayacak.

Kırmızı bültenle aranan Özer’in pasaportu tahditli olduğundan, kendisine yeni pasaport çıkartılacak. Ardından da İnterpol'e teslim edilecek. 48 saat içinde Türkiye'ye iadesi gerçekleşecek.

Faruk Fatih Özer'e Arnavutluk'ta yardım edenlerin adli işlemleri ise bu ülkede gerçekleşecek. Önce ifadeleri alınacak şüpheliler, daha sonra bu ülkenin mahkemelerine çıkarılacak."

thodex faruk fatih özer kripto para borsa dolandırıcı