Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in MHP'li Saffet Sancaklı'nın oğluyla ortak olduğu ortaya çıktı!

TAKİP ET

Türkiye tarihinin en büyük dolandırıcılık iddiasının merkezinde bulunan Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in, MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı'nın oğlu Mert Sancaklı ile ortak olduğu ortaya çıktı. Ayrıca Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da, Faruk Fatih Özer'in görüşmeye Mert Sancaklı ile geldiğini açıklamıştı.

20 Nisan’da, 2 milyar dolarlık kripto para ile yurtdışına kaçarak Cumhuriyet tarihinin en büyük dolandırıcılığına imza atan Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer’in, MHP Milletvekili Saffet Sancaklı’nın oğlu Mert Sancaklı ile ortak olduğu ortaya çıktı.

Özer'in Sancaklı ile 28 Eylül 2020’de Hoppara isimli başka bir şirket daha kurduğu veş irketin faaliyet alanının “Elektronik para ihracı” olduğu görüldü. Şirketin ticari sicil kayıtlarında ise kamuoyunun yakından tanıdığı bir isme rastlandı.

Cumhuriyet'in haberine göre, kayıtlarda Özer'in MHP milletvekili Saffet Sancaklı'nın oğlu Mert Sancaklı ile ortak olduğu tespit edildi. ​​​​​​İstanbul merkezli şirketin kuruluş amacının İstanbul Ticaret Odası kayıtlarında, “Ödeme hizmetlerinin verilmesi ve elektronik para ihracı” şeklinde yer aldığı görüldü.

Yani Özer ve Sancaklı’nın kurucusu olduğu "Hoppara" adlı şirket, kripto paraların ticaretinin yapıldığı borsalara para göndermek için de kullanılan bir sanal cüzdan.


 

ÇAVUŞOĞLU VE SOYLU İLE FOTOĞRAFI ÇIKMIŞTI
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Fatih Özer’i tanımadığını söyledi. Çavuşoğlu, Fatih Özer’in 26 Aralık 2019 tarihinde MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı’nın oğlu Mert Sancaklı’ya verdiği randevuya eşlik ettiğini belirtti.

Çavuşoğlu’nun “Fatih Özer’i tanımıyorum” deyip Mert Sancaklı’nın adını vermesi, ardından Thodex sahibi ile MHP’li vekilin oğlunun ticari ilişkisi akıllarda soru işaretine yol açtı.

SANCAKLI SORULARI CEVAPSIZ BIRAKTI
Sancaklı, aramalara ve mesajlara yanıt vermedi. Ayrıca Sancaklı, kendisine yöneltilen “Çavuşoğlu'ndan oğlunuza randevuyu siz mi aldınız? Bakan neden sizi adres gösterdi? Thodex’in sahibi Fatih Özer’i tanıyor musunuz?” sorusuna sessiz kaldı.

NE OLMUŞTU?
İnternet sitesini kapatan ve borsada işlemleri durduran Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in İstanbul Havalimanı'ndan Arnavutluk Tiran'a gittiği ortaya çıktı. Özer’in yaklaşık 2 milyar dolarla (kripto varlık) kaçtığı öne sürüldü.

Ayrıca Thodex skandalında, hesaplarına ulaşamayan 400 bin kişinin mağdur olduğu iddia edildi. Thodex’te, aylık 100 milyar liralık işlem hacmi bulunduğu ve yaklaşık 2 milyar dolarlık bir paranın kaybolduğu öne sürüldü.

Bugün ise Thodex Kripto Para Borsası şirketiyle ilişkili olduğu tespit edilen 78 kişinin yakalanmasına yönelik İstanbul merkezli 8 ilde operasyon düzenlendi. Özer için Kırmızı Bülten talebinde bulunuldu.

 

mhp ortak saffet sancaklı thodex faruk fatih özer