TFF Başkanı'ndan itiraf: Cumhurbaşkanı Erdoğan rica etti

TAKİP ET

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Diyarbakır'da oynanan Milli maç sonrası dikkat çeken bir itirafta bulundu.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, A Milli Futbol Takımımızın Diyarbakır'da İskoçya ile oynadığı özel maçtan sonra gündem yaratan açıklamalar yaptı.

Anadolu’daki maçların sayısını artıracaklarını söyleyen TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Diyarbakır’daki maçı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ricası üzerine düzenlediklerini itiraf etti.

Büyükekşi, “Biz de Futbol Federasyonu olarak A Milli Takımımızı bu şehirlerimizle buluşturmak için çaba içerisinde olacağız.” dedi.

İşte Mehmet Büyükekşi’nin açıklamaları:

“Grup eleme maçları öncesi güzel bir futbolla galibiyet elde ettik. Maçın bizim için en önemli tarafı ise A Milli Takım’ın Cumhuriyet tarihinde Diyarbakır’da ilk kez maç yapmasıydı. Sayın Cumhurbaşkanımızın Diyarbakır’da milli maç oynamamız ricası üzerine Avrupa standartlarına kavuşturulan Diyarbakır Stadı’nda İskoçya’yı ağırladık. Galibiyet almak elbette güzel ama bizim için önemli olan, milli takıma yakışır güzel bir futbol sergilemek ve Fair Play ruhuyla mücadele etmekti.

Güzel bir dostluğun sergilendiği, bol pozisyonun olduğu, seyir zevki yüksek bir karşılaşma oldu. Hem şehirde hem de stadyumda çok güzel ambiyans, çok güzel bir ortam vardı. Milli Takımımız ile Diyarbakır halkı bütünleşti. Hem stadyumu doldurdular, hem tezahüratlar yaptılar. İskoç taraftarlar da hem maç öncesinde Diyarbakır’ı gezdiler, hem de güzel bir atmosferde takımlarını desteklediler. Onların da karşılaşmadan memnun kaldığını düşünüyorum. Şehir, stadyum, taraftar, sonuç, her şey gayet güzeldi. Diyarbakır’da böyle bir maçın olması hem federasyon olarak bizi hem de bütün vatandaşlarımızı çok memnun etti.”

TFF Diyarbakır Cumhurbaşkanı