TFF 1. Lig'de şike iddiaları: Kulüp başkanlarından çarpıcı açıklamalar!

TAKİP ET

TFF 1. Lig'de üst lige yükselme yarışında son haftaya girilirken şike iddiaları patlak verdi. Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım'ın "Şampiyonluğu masada kaybettik" çıkışıyla birlikte zirve yarışında şoke eden detaylar ortaya çıktı. İşte iddiaların merkezinde bulunan Tuzlaspor, Giresunspor, Adana Demirspor ve Samsunspor arasındaki detaylar...

BERAT TEMİZ / AYKIRI

TFF 1. Lig'de şampiyonluk yarışının sonuna gelindi. 9 Mayıs'ta oynanacak son maçların ardından şampiyon olan ve Süper Lig'e yükselen ilk 2 takım belli olacak. Ancak son hafta yarış kızışırken Adana Demirspor, Giresunspor ve Samsunspor 67 puanla zirvede bulunuyor.

Şampiyonluk yarışının yanı sıra şike iddiaları da ligi kasıp kavuruyor. Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım'ın Adana Demirspor ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu işaret ederek "Şampiyonluğu masada kaybettik" açıklaması yapması iddialardaki bazı detayları ortaya koydu. 
Yıldırım, şampiyonluk rakipleri Adana Demirspor ve Giresunspor'un stadlarına binlerce seyirci sokmasına çok sert tepki gösterdi ve kendilerinin bu konuda izin verilmemesini eleştirdi. Yıldırım, yaptığı açıklamada Adana Demirspor taraftarının stadlara girmesinin nedenini sorduğunda "Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, Süleyman Soylu'nun oğlu gibidir" cevabı aldığını aktardı. Ayrıca Yıldırım, Emniyet Müdürü'nün Sancak karşısında önünü iliklediği iddiasını ortaya atarak sert bir çıkışta bulundu.

Aykırı'nın gündeme getirdiği ve kamuoyunda büyük yankı uyandıran bu gelişmelerin ardından şike iddialarındaki detaylar dikkat çekti. İddiaların merkezinde bulunan Tuzlaspor'un bir yöneticisinin sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ise adeta şoke etti.

25 Nisan'da İstanbul'da Tuzlaspor - Adana Demirspor arasında oynanan ve Adana ekibinin 3-0 galibiyeti ile sonuçlanan karşılaşmasından 1 gün önce yaşananlar dikkat çekti. Tuzlaspor yönetiminin takımın en çok gol ve asist katkısı yapan 3 oyuncusunu kadro dışı bırakması olayların fitilini ateşledi. Ayrıca Teknik Direktör Suat Kaya, kadro dışıların habersiz olduğu gerekçesiyle istifa etti.

Kadro dışı bırakılan oyuncuların gol ve istatistikleri şöyle;



Deneyimli çalıştırıcı Kaya'nın istifa etmesinin bir başka nedeni olarak "Şike teklif edildi, kabul etmeyince istifa ettirildi" iddiaları gösterildi.

Yine Tuzlaspor ve Adana Demirspor karşılaşmasından 1 gün önce sezon başında Bursaspor'dan Adana ekibine trasfer olan, devre arasında da Tuzlaspor'a gönderilen Anıl Karaer şike iddialarının odağındaki isim oldu. 13 Nisan'da kadro dışı bırakılan Karaer, 24 Nisan'da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla dikkat çekti.

Karaer, Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak ile fotoğrafını paylaşarak, "Her şeyin en güzeli seninle olsun başkanım" notunu düştü. Karaer'in bu paylaşımı şampiyonluk yarışındaki Samsunspor taraftarının tepkisine neden oldu.


Yaşanan tüm bu gelişmelerin ardından 1 Mayıs'ta oynanan Tuzlaspor - Altınordu maçında Adana Demirspor karşılaşmasında kadro dışı bırakılan 3 oyuncunun ilk 11 başlaması şike iddialarını güçlendirdi.

Şike iddialarıyla ilgili üçüncü detay ise Tuzlaspor yöneticisi Nafiz Hacıalioğlu'nun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar oldu.

TFF 1. Lig'in son haftasında Giresunspor ile oynayacak olan Tuzlaspor'da kulüp yöneticisi Hacıalioğlu'nun paylaşım yaparak Giresunspor'a başarı dilemesi ortalığı karıştı. Hacıalioğlu'nun paylaşımları şöyle:



Hacıalioğlu'nun paylaşımlarına Samsunspor taraftarı sert tepki gösterdi. Samsunspor’un Süper Lig'e direkt çıkabilmesi için Tuzlaspor'un Giresunspor maçından puan veya puanlar alması gerekiyor.
 

Samsunspor Atatürkçü olduğu için mi engelleniyor! Başkan Yıldırım'dan Süleyman Soylu'ya tepki

Samsunspor Başkanı'ndan Atatürklü forma açıklaması: Daha büyük yapıp, herkesin gözünün içine sokmak istedik

Süleyman Soylu, Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım hakkında suç duyurusunda bulunuyor


 

ADANA DEMİRSPOR İLE İLGİLİ İLK İDDİA DEĞİLMİŞ!
Bursaspor takım kaptanı Özer Hurmacı’nın eski başkan Mesut Mestan'ı TFF 1.Lig Play-Off karşılaşmasında Adana Demirspor’a maçı sattığını iddia etmişti. Hurmacı, dönemin başkanı, şimdi eski başkanı olan Mesut Mestanı şike ile suçlamıştı.




 

tff 1. lig tuzlaspor samsunspor adana demirspor giresunspor tff süper lig spor futbol başkan yüksel yıldırım murat sancak şike iddia