TESUD'tan Milli Savunma Bakanlığına yalanlama!

TAKİP ET

Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Milli Savunma Bakanlığı'nın (MSB) 103 amiralle ilgili yaptığı açıklamayı yalanladı. Derneğin resmi internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada "Emekli amirallerin bildirisine yönelik herhangi bir kınama ifadesi kullanılmamıştır" denildi.

MUHAMMET UMUT AKALIN / AYKIRI

Milli Savunma Bakanlığı sosyal medya hesabından, Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) ve Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerinin Milli Savunma Bakanlığı’na destek ziyaretinde bulunarak 103 amiralin Montrö Boğazlar Sözleşmesi’ne ilişkin bildirilerini kınadıklarını belirten sosyal medya paylaşımlarında bulunmuştu. 

Türkiye Emekli Subaylar Derneği(TESUD) tarafından Bakanlığın 103 amiral ile ilgiliyaptığı paylaşımlarına yalanlama geldi. 

Türkiye Emekli Subaylar Derneği tarafından yapılan açıklamada;

“5 Nisan 2021 günü saat 13.30’da TESUD Genel Başkanı ve TEMAD Genel Başkanı, beraberlerinde yönetim kurullarından ikişer üye ile birlikte MSB’lığına DAVET EDİLMİŞTİR.

Sayın Milli Savunma Bakanı’nın ülkemiz ve TSK’nın halen yürütmekte olduğu faaliyetler konusundaki paylaşımlarını müteakip TESUD Genel Başkanı tarafından; Silahlı Kuvvetlerimizin yurt içinde ve dışında yürüttüğü faaliyetlerdeki başarılarından gurur duyulduğu ifade edildikten sonra, emekli subaylarla ilgili çeşitli konular gündeme getirilmiş, görüş ve öneriler paylaşılmıştır.

Emekli amirallerin bildirisine yönelik herhangi bir KINAMA İFADESİ KULLANILMAMIŞTIR.” ifadelerini kullandı.



Bakanlığın yaptığı paylaşımlar;



tesud amiraller msb montrö