TESUD Başkanı emekli Tuğgeneral Namık Kemal Çalışkan'a "Montrö Bildirisi" operasyonu!

TAKİP ET

Milli Savunma Bakanlığı'nın 104 amiralin bildirisinin TESUD tarafından kınandığına dair açıklama yapmasının ardından TESUD, kınamadıklarını açıklamıştı. Yaşanan gelişmelerin ardından bugün bildiride imzası bulunan 6 emekli amiral, 1 tuğgeneralin evinde arama yapıldı. Evi aranan ve ifadeye çağrılan tuğgeneralin TESUD Başkanı Namık Kemal Çalışkan olduğu öğrenildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 104 emekli amiralin bildirisi üzerine yürüttüğü soruşturmada, geçtiğimiz hafta gözaltına alınan ve ifadeye çağrılan 14 emekli amiralin tamamı adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasının ardından bu sabah dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Bildiride imzası bulunan 6 emekli amiralin daha evlerine sabah saatlerinde polis gelip arama yapacaklarına ilişkin tebligatı gösterdi. Ancak dikkat çeken bir olay yaşandı. Bildiride imzası bulunmayan ve amiral olmayan Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Genel Başkanı emekli Tuğgeneral Namık Kemal Çalışkan’ın da evinde arama yapıldığı ve kendisine ait telefon ve bilgisayar gibi dijitallere el konulduğu öğrenildi.

Tuğgeneral Çalışkan'ın avukatı Metin Şenay Odatv'ye yaptığı açıklamada, Çalışkan’ın 22 Nisan'da ifadeye çağrıldığını bildirdi. 

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI'NI YALANLAMIŞTI
Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD), Milli Savunma Bakanlığı'nın (MSB), "104 amiralin bildirisini kınadılar" açıklamasını reddederek, "Emekli amirallerin bildirisine yönelik herhangi bir kınama ifadesi kullanılmamıştır" açıklamasını yapmıştı.

TESUD, MSB'nin, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı "Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) ve Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri Millî Savunma Bakanlığına destek ziyareti gerçekleştirerek bazı amirallerin yayımladığı bildiriyi kınadıklarını belirtti" açıklamasını reddetmişti. MSB'nin açıklamasını reddeden TESUD'dan, "Emekli amirallerin bildirisine yönelik herhangi bir kınama ifadesi kullanılmamıştır" açıklaması yapılmıştı.

TESUD'tan Milli Savunma Bakanlığına yalanlama!

Türkiye Emekli Subaylar Derneği'ne denetim kararı verildi

msb tesud tuğgeneral amiral bildiri montrö operasyon gözaltı arama