Terörle mücadele gazisi anlattı: Çetin Doğan'ın gerçek yüzü!

TAKİP ET

28 Şubat davasından müebbet hapis cezası alan ve cezaevindeyken sağlık sorunları nedeniyle rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan 81 yaşındaki emekli Orgeneral Çetin Doğan hakkında terörle mücadele gazisi ve emekli Yarbay Şafak Mert, duygulandıran bir paylaşım yaptı. 

AHMET KUT / AYKIRI

Kara Harp Okulu’ndan 1994 yılında mezun olan terörle mücadele gazisi ve emekli Yarbay Şafak Mert, sosyal medya hesabı aracılığıyla cezaevinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Genelkurmay Harekât Başkanı emekli Orgeneral Çetin Doğan ile yaşadığı anısını paylaştı. 

Çetin Doğan’ın hastaneye kaldırıldığını üzülerek öğrendiğini belirten emekli subay, mesleğinin ilk yıllarında genç bir subayken Çetin Doğan’ın da Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı olduğunu belirtti. Emekli subay, Çetin Doğan ile anısını şu ifadeler ile anlattı;

"MEVZİDE UYUYAKALMIŞIM..."
“Tüm UH60 helikopterler operasyonel görevlerde kullanıldığı için Çetin Doğan General, Mİ17 helikopter ile gelirdi operasyon bölgelerine.Sınır ötesinde büyük bir operasyonun bir parçasıydık. Yoğun çatışmalar yaşanıyordu. Böyle bir ortamda yorgunluk ve uykusuzluk normalimizdi. Bir ara, çatışmalar azalıp, bölgede emniyet sağlanınca bir mevzide uyuyakalmışım. Uyandığımda başucumda bir poşette kumanya ve yanında taze meyve olduğunu fark ettim. Halil uzman çavuşa "Bu nereden geldi" diye sordum. 

Asayiş komutanı geldi, tüm askerlere kumanya ve meyve bıraktı. Birlik komutanını sordu, komutanım üç gündür hiç uyumadı, az önce mevzide uyuyakalmış dedim. Uyandırma o zaman, selam söyle deyip gitti dedi. Çetin Doğan General ile hiç el sıkışmadım, oturup sohbet etmedim. Muhtemelen bu olayı hatırlamaz bile ama benim için Çetin Doğan general, sınır ötesinde, en uçtaki birliğin yanına gelip kumanya dağıtan, yorgunluktan sızmış bir üsteğmeni uyandırmaya kıyamayan bir komutandır.
Kendisine acil şifalar dilerim”

81 yaşındaki Çetin Doğan hastaneye kaldırıldı! 28 Şubat davasında tutuklanmıştı

çetin doğan terörle mücadele gazi 28 şubat