Terör örgütü PKK destekçisi Fransız ajanı Bernard Henri Levy, Ukrayna'da görüntülendi

TAKİP ET

Terör örgütü PKK destekçisi olan ve savaş bölgelerinde sık sık görüntülenen Fransız ajanı Bernard Henri Levy, bu kez Ukrayna'da ortaya çıktı. Levy'nin Odessa'da Ukrayna Özel Kuvvetleri'nin korumasıyla sokakta dolaştığı görüldü.

Libya, Afganistan, Suriye ve Irak'ın kuzeyi gibi çatışma bölgelerinde sıkça görüntülenen ve silahlı gruplarla bir araya gelen terör örgütü PKK destekçisi, Fransız ajanı Bernard Henri Levy bu kez Ukrayna'da görüntülendi.

Odessa’da Ukrayna Özel Kuvvetleri'nin korumasında sokakta dolaştığına dair fotoğrafları ortaya çıkan Bernard Henri Levy, savaştan günler önce de Ukrayna sınır birliklerini denetlemişti.

BERNARD HENRI LEVY KİMDİR?
Ukrayna’da ne yaptığına dair bir açıklama yapılmayan Bernard Henri Levy, sosyal medyada sık sık, Netflix’in Blacklist dizisindeki istihbaratçı Raymond Reddington adındaki kurgusal karaktere benzetiliyor.

Savaş bölgelerinde herkesle arası iyi olan Levy, terör örgütü YPG/PKK'ya yaptığı ziyaretlele biliniyordu. Aynı zamanda Yahudi kimliği de bulunan Levy, daha önce Libya'da Hafter ile de görüşme yapmıştı.

2014'te Suriye’nin Ayn el-Arab şehrine giden Levy, bölgede yaklaşık 10 gün vakit geçirdi. Terör örgütü PKK’nın sözde üst düzey isimleriyle görüşen Levy, burada yapığı açıklamasında “Kürdistan”ın 2 yıl içerisinde kurulacağını söylemişti.

Savaştan önce Ukrayna'nın sınır muhafız teşkilatına yönelik ziyareti ise “savaşın habercisi” olarak yorumlanmıştı. Levy o ziyaretini Ukrayna'nın eski devlet başkanı Poroşenko ile birlikte gerçekleştirmişti. Poroşenko ülkesi Ukrayna'daki turuncu devrimin finansörü ünlü fon yöneticisi George Soros'a "Özgürlük Nişanını" bizzat takdim eden isimdi. 

İŞTE FOTOĞRAFLARI
Savaş öncesi Ukrayna'da Proşenko ile birlikte:

Libya'da:

Afganistan'da:

Irak'ın kuzeyinde:

Terör örgütü PKK/YPG'nin sözde komutanı Ferhat Abdi ile Suriye'de:

 

terör örgütü pkk terörist ajan fransız bernard henri levy ukrayna odessa