Temel Karamollaoğlu'ndan ittifak açıklaması: Muhalefet zayıflar

TAKİP ET

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, ittifaklara ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Karamollaoğlu, "İttifak adedinin artması oyların dağılması manasına gelir. Bu da iktidarın hoşuna gider. Çünkü sadece iki ittifak olursa oyları paylaşırlar ama üç olursa iktidarın karşısında bulunan blok zayıflar" dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Partisi’nin 8. Olağan Bursa İl kongresine katıldı. Kongrede konuşan Karamollaoğlu, ittifaklara ilişkin dikkat çeken ifadeler kullandı.

Karamollaoğlu, "İttifak adedinin artması oyların dağılması manasına gelir. Bu da iktidarın hoşuna gider. İktidarın karşısında bulunan blok zayıflar" dedi.

Temel Karamollaoğlu'nun açıklaması şöyle:
"İttifak adedinin artması oyların dağılması manasına gelir. Bu da iktidarın hoşuna gider. Çünkü sadece iki ittifak olursa oyları paylaşırlar ama üç olursa iktidarın karşısında bulunan blok zayıflar; çıkaracağı milletvekilleri itibarıyla. Bugünkü sistem öyle işliyor. Bu konular görüşülmesin demem ama benim kanaatim şimdiden kesin bir tavır sergilemek veya tavır beklemek doğru olmaz. Bu arayış devam edecek.

Türkiye’de iktidar mantığının değişmesi gerek. AKP şu an hemen gitmeyebilir fakat kendi aralarında en azından müzakere edilebilir bir hale gelirse konular, AKP de problemleri çözebilir belki. Müzakere edemiyorsa çözemez."

temel karamollaoğlu saadet ittifak seçim akp chp iyi parti