Temel Karamollaoğlu: HDP terörle arasına mesafe koyuyor

TAKİP ET

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, HDP görüşmesinin ardından açıklama yaptı. Karamollaoğlu, "Ümit ediyorum ki HDP de terör ile arasına mutlaka bir mesafe koyacaktır ki koyuyor da… HDP'nin için de bunlar da var, yine parti içinde farklı gruplar ve sesleri çıktığı da bir gerçek" dedi.

Geçtiğimiz günlerde HDP Eş Genel Başkanlarıyla görüşen Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Karamollaoğlu, 'Ülkenin bütünlüğü, huzuru ve barışı için Kürt sorunu ele alınmalı. Ben şu anki noktada ümit ediyorum ki HDP de terör ile arasına mutlaka bir mesafe koyacaktır ki koyuyor da… HDP'nin için de bunlar da var, yine parti içinde farklı gruplar ve sesleri çıktığı da bir gerçek" dedi.

Euronews Türkçe'ye konuşan Karamollaoğlu da görüşmenin içeriğine ilişkin açıklamalarda bulunarak, "Son zamanlardaki gelişmeleri, özellikle de sahada derinleşen kriz hakkındaki fikirlerimizi gündeme getirdik. Ülkemiz demokratik bir ülke. Demokrasinin temeli de farklı görüş ve kanaatlere sahip olan siyasilerin bir araya gelip meseleleri mütalaa edebilmeleridir. Eğer bu mütalaa yapılamıyorsa o ülkeye demokratik bir ülke demek olmaz.'' dedi.

HDP ile görüşmenin tabii olduğunu söyleyen Karamollaoğlu "Birbirimizle münasebetlerimizde de şiddete başvurmamalıyız. Terörü kabullenmemiz mümkün değil. O zaman konuşmamız icap eder. Bir partidir, ilke ve programlarını benimsemeyebilirim ama demokratik şartlar altında konuşmamızdan da tabi bir şey yok. Aslında bir takım mesafeler kat edildi. AK Parti ilk zamanlar benim söylediğim çerçevede bu meseleye yaklaşmaya çalıştı. Bir süreç takip edildi ve barış görüşmeleri yapıldı. Ama o süreç esnasında da terörün şiddetlenmesi ister istemez kutuplaşmaya sebep verdi. Ben şu anki noktada ümit ediyorum ki HDP de terör ile arasına mutlaka bir mesafe koyacaktır ki koyuyor da" dedi.

temel karamollaoğlu terör hdp pkk saadet